HANGADÓ
2007. AUGUSZTUS 

Városházi tudósítások
-
Városunk Önkormányzatának munkatervében július hónapra nem volt ütemezve testületi ülés, a megoldandó határidős feladatok azonban mégis úgy indokolták, hogy július 18-ra egy rendkívüli ülést hívott össze Mezőfi Zoltán polgármester.
  • Az első napirendi pontban egy tájékoztató hangzott el a volt laktanya területén lévő épületek bontási munkáinak elvégzésére benyújtott pályázatokról. A kiírt pályázatra a megjelölt határidőig négy ajánlat érkezett. Ezek egyike sem felelt meg azonban a pályázati feltételeknek. A beérkezett ajánlatok nem zárt borítékban kerültek benyújtásra, s egyikben sem szerepelt sem a munkálatok várható kezdési és befejezési időpontja, sem pedig a kiírt feltételek elfogadására tett nyilatkozat. Mindezek miatt az ónkormányzat úgy határozott, hogy ismételten kiírja a pályázatot, melyet a Hangadóban is mellékelünk.
  • Mint arról hírt is adtunk előző lapszámunkban, a testület az előz ülésén nem járult hozzá ahhoz, hogy a művelődési központban megüresedett három álláshelyet az intézmény betöltse. Az intézmény egy kérelmet nyújtott be a könyvtár nyitva tartási idejének csökkentése érdekében. A testület nem támogatta a kérelmet, ellenben hozzájárult, hogy egy hat órás státuszt az intézmény betölthessen.
  • Egy kismama és születendő gyermekének anyaotthoni elhelyezéséről is tárgyalt a testület. A születendő gyermek érdekében a kezdeményezés támogatásáról döntöttek a képviselők, s felhatalmazták Mezőfi Zoltán polgármestert, hogy az anya és a majdan születendő gyermek után fizetendő 9.500 – 9.500 Ft költséggel járó megállapodást a a balassagyarmati Reménysugár Otthonnal aláírja.
  • Az önkormányzat az elmúlt időszakban kezdeményezni szerette volna több vállalkozó esetében az adóhátralékuk bírósági úton való behajtását. A vállalkozókat értesítették a tervezett lépésről. Több vállalkozó kezdeményezte ezt követően, hogy munkavégzéssel rendezhessék az adóhátralékukat. Olyan jellegű munkákat ajánlottak fel, amelyek a város lakosságának komfortérzetét növelik. Szóba került az árkok burkolás, parkoló betonozás, temetőben előtér készítés a halottasházhoz, és így tovább. Volt olyan vállalkozó, aki a piaci ár alatt ajánlott fel munkát. A testület a kezdeményezést támogatta, annak figyelembe vételével, hogy minden esetben ügyvéd által készített megállapodást kell kötni a vállalkozóval, az árnak a piaci árnál alacsonyabbnak kell lennie, a felajánlott munkának a város érdekében állónak kell lennie és hogy a munkavégzésről a képviselő testületet zárt ülésen tájékoztatni kell.
  • A Főnix Asztalitenisz Sportegyesület kérelmet nyújtott be, miszerint a számukra korábban megállapított támogatás átcsoportosítását kéri. Miután nem újabb összeget, kért, hanem a felhasználás jogcímének a változtatását, a testület hozzájárult a kérelmükhöz.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-