HANGADÓ
2007. JÚNIUS 

Sztruhár Istvánné  kitüntetése


A Nógrád Megyei Közoktatási Közalapítvány kuratóriuma Sztruhár Istvánnénak, városunk közelmúltban nyugállományba vonult övodavezetőjének ítélte oda az életmű kategóriában az „Év pedagógusa” kitüntetést. 
    A munkásságát elismerő címet egy salgótarjáni szép ünnepség keretében vehette át. Az alábbiakban a az átadó ünnepség méltató szövegét idézzük.
    "38 évvel ezelőtt képesítés nélküli óvónőként kezdte a pályáját a felsőpetényi Óvoda és Nevelőotthonban. Hamarosan óvónői diplomát szerzett a szarvasi Brunszvik Teréz Óvonőképző Főiskolán, később a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola pszichopedagógiai szakát végezte el. 1979-től dolgozik jelenlegi munkahelyén, a rétsági óvodában, ahol óvodavezető-helyettes, a térségi óvodák munkaközösségének vezetője és a Nógrád megyei Pedagógiai Intézet szaktanácsadója lett. Rátermettségét és szakmai felkészültségét elismerve nevezte ki a rétsági képviselőtestület, az óvoda vezetőjévé, először 1995-ben, majd 2000-ben és 2005-ben is. Vezetői pályafutása alatt kiemelésre méltó a sok sikeres pályázat és a jól működő Kölyökvár Alapítvány létrehozása, melyek segítségével gazdagodott az óvodások élettere, szépült külső-belső környezete, javult eszközellátottsága. Tudatosan megszervezett térségi továbbképzések kapcsolódnak személyéhez. Mindig kiemelten kezelte a felzárkóztatást, a differenciált nevelést, a sajátos nevelési igényű gyerekek szakszerű és szeretetteljes ellátását, a tehetséggondozást.
    Vezetése alatt az óvoda kollektívája, 2001-ben Pro Urbe elismerésben részesült. Folyamatosan képezte magát, a speciális továbbképzések segítették számára a szakmai módszertani innováció folyamatával való azonosulást, a paradigmaváltást. Pályafutása alatt prioritásként kezelte az érzelemgazdag tevékenységre késztető, oldott, családias légkör megteremtését, a játékos tanulási folyamatok szervezését, és a pedagógiai műhelymunkát."
     Kitüntetéséhez gratulálunk s nyugdíjba vonulása alkalmából jó egészséget, pihenést, örömöket kívánunk.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-