HANGADÓ
2007. JÚNIUS 

Városházi Tudósítások 
-
A május havi ülésén városunk képviselő-testülete elsőként az önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatának módosítását tárgyalták. 
  • A hivatalban teljes munkaidőben foglalkoztatott köztisztviselők, ügykezelő, közalkalmazottak munkaidejét és az  ügyfélfogadás rendje szabályozó rendeletet mellékeljük.
  • Legutóbb 2006-ban tekintette át a testület az önkormányzati lakások és helyiségek bérleti díjtételeit. A lakbérek mértékét kötelező jelleggel jogszabály nem írja elő. Az eddigiek során is az inflációt követő mértékű volt az emelés, s most ilyen döntés született. A rendelet tudósításunkat követően olvasható.

  • A nem lakás céljára szolgáló helyiségek 2007. július 1-től érvényes bérleti díjairól szóló határozatot az alábbi táblázat tartalmazza.
    1.) Rákóczi út 20.  
    -  földszint iroda: 701 Ft/m2/hó
    -  emelet iroda: 407 Ft/m2/hó
    -  raktár: 183 Ft/m2/hó
    -  garázs: 314 Ft/m2/hó
    2.) Rákóczi út 51.: 758 Ft/m2/hó
    3.) Kossuth u. 10. raktár: 277 Ft/m2/hó
    4.) Szolgálati lakáshoz tartozó garázsok: 171 Ft/m2/hó
    6.) Egyéb, nem szolgálati lakáshoz tartozó garázsok: 5000 Ft/hó
    5.) Jegypénztár:4783 Ft/m2/hó
    6.) Volt laktanya:  
    - raktár:267 Ft/m2/hó

    - fedett szín:133 Ft/m2/hó
    - terület:  45 Ft/m2/hó
  • A munkaterv alapján a napirenden szerepelt a gyermekvédelmi feladatok ellátásról szóló beszámoló. Juhász Józsefné családgondozó beszámolóját a testület elfogadta.
  • A képviselő-testület megtárgyalta és egyöntetű szavazással elfogadta az „Adó és egyéb pénzügyi követelések állományáról és behajtásuk helyzetéről” címet viselő beszámolót. Megfogalmazódott, hogy a követelések behajtása érdekében a jövőben is következetesen kell eljárni, a törvényben előírt végrehajtási cselekményeket rendszeresen foganatosítani kell.
  • A testület megtárgyalta Bánk Község Önkormányzat észrevételeit, valamint kezdeményezését az Általános Iskola Intézményfenntartó Társulás 2006. évi beszámolójával és a 2001. évtől hatályos megállapodás felülvizsgálatával kapcsolatban. Határozata szerint meg kell vizsgálni annak lehetőségeit, hogy a napközi konyha működése hogyan tehető gazdaságosabbá. A lehetőségeket kidolgozva a képviselő-testület következő ülésén elő kell terjeszteni.
  • A vállalkozó háziorvosok üzemeltetési költségeinek támogatására vonatkozó előterjesztése tárgyában a képviselő-testület döntése szerint az önkormányzat 2007. június 1.-től átvállalja az I.sz. háziorvosi körzet és a gyermekorvosi körzet fűtési költségének 20 %-át a Rétságon lévő rendelők vonatkozásában.
  • Az Als 96 Kft (Rétság, Börzsönyi u. 41.)  ivóvíz szolgalmi jog alapítással kapcsolatos  beadványát támogatta a testület.  A szolgalmi joga alapításra vonatkozó korábbi számú határozatát módosította.   Hozzájárult ahhoz, hogy a Pusztaszántó  falusias lakóövezetében magánforgalomban  kialakítandó lakótelkek  vízellátása érdekében az önkormányzati tulajdonú ingatlanokon a terv szerint -  az ivóvíz szolgalmi  jog bejegyzésre kerüljön. A vonatkozó határozat alapján folyamatban lévő közművek kiépítését az Als 96. Kft köteles biztosítani.
  • Az oktatási intézmények vezetőinek kérelmet nyújtottak be a tanítási időkeret csökkentése érdekében. A testület megtárgyalta az előterjesztést, s azt támogatta. Hozzájárult, hogy: az általános iskolában  a tanítási időkeret csökkentésre kerüljön a tervezett és a munkáltató által elrendelt (évközi, alkalmai) továbbképzéseken való részvétellel, a tanév rendjében meghatározott iskolai rendezvények megvalósításában való részvétellel, a tanulók éves munkatervben rögzített, az Oktatási Közlönyben meghirdetett tanulmányi            versenyekre való kísérésével, a tanulók diákolimpiai, megyei, területi, országos versenyekre való kísérésével, városi rendezvényeken, ünnepeken való közreműködésre fordított idővelés az erdei iskolai foglalkoztatáson, táborokon, tervezett tanulmányi kirándulásokon való részvétellel. Az óvoda tanítási időkerete kerüljön csökkentésre a beiskolázási tervben szereplő továbbképzések teljesítésével, kirándulás idejével és az óvodavezető által elrendelt egyéb kiküldetés teljesítésével.
  • A képviselők megtárgyalták a volt honvédségi objektumban találhat, 356/26 hrsz-ú területre vonatkozó Településrendezési tervmódosítás – kiegészítésről készített előterjesztést. Döntésük szerint hozzájárultak ahhoz, hogy a tervezési részmunkára a NÓGRÁDTERV Magas és Mélyépítési Kft-től árajánlat megkérésre kerüljön az alábbi feladatok meghatározásával:
    - A terület jelenlegi övezeti besorolásának módosítása lakóövezeti kapcsolódás figyelembe vételével, 
    - Garázshelyek és parkolóhelyek létesítésének biztosítása,
    - Önálló telkek kialakításának meghatározása, 
    - Közlekedési feltételek, közműellátás biztosítása,
    - A műszakilag szükséges, illetve a rendezés által szükséges épület bontások meghatározása,
    - Emlékpark megtartása.
  • A Képviselő-testület a volt honvédségi objektum területén lévő 3 db épület bontási munkálatai elévégzésére pályázatot ír ki. A pályázati felhívás elkészítése a Polgármesteri Hivatal feladata.
  • A képviselő-testület elvi nyilatkozatában hozzájárult, hogy Tolmács Község várható napi 100 m3 szennyvizét a volt honvédségi szennyvíztisztítóban elhelyezze. A elhelyezés  feltétele, hogy Tolmács Község Önkormányzata vállalja a szennyvíztisztító kapacitás bővítés költségeit, valamint a felújítási és karbantartási költségek arányos viselését.
  • A volt honvédségi laktanya hasznosítása érdekében kiírt pályázaton a testület korábban elfogadta a CEMINVEST Kft. ajánlatát. Az ajánlattevő utóbb visszavonta az ajánlatát, ezért a testület a polgármesteri hivatal apparátusát bízta meg a bonyolítási feladatok végzésével.
  • A testülethez érkezett támogatási kérelmek sorában az alábbi határozatok születtek: Rétsági Árpád Egylet által szervezett „Történelmi - Militari és Bűnmegelőzési Tábort" 60.000 Ft-al, Rétsági Evangélikus Leányegyházközség részére a Rákóczi u.19.szám alatti imaház felújítási munkáinak befejezéséhez 100.000 Ft-al, az Extrém Légisport Egyesületet az Országos Ultrakönnyű Repülők Találkozója támogatására 90.000 Ft-al, a Cigány Kisebbségi Önkormányzatot a roma-napi rendezvényhez 60.000 Ft-al támogatja. 
  • A május testületi ülés utolsó napirendi pontja érdekében zárt ülést rendeltek el, melynek során 2007. augusztus 1. napjától 2012. július 31. napjáig terjedő időtartamra Gyurcsikné Fekete Magdolnát nevezték ki a Napközi Otthonos Óvoda vezetőjének. 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-