HANGADÓ
2007. MÁJUS 

Tűzvész a Spektívában
Szerencsére csak gyakorlat volt

Ha nem tudta volna előre a szemlélődő, hogy csak katasztrófavédelmi gyakorlatról van szó, bizony meglehetősen hihetőnek vélhette volna a bajt. Pontban tíz órakor sziréna jelezte a bőrbútorokat gyártó Spektíva 2000 Kft. rétsági gyárában, hogy tűz ütött ki a bőrraktárban.
     A dolgozók az udvarra siettek, majd néhány perc múlva megérkeztek a tűzoltók is. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett kiemelt gyakorlatról lévén szó, jelen voltak a váci, balassagyarmati és gödöllői hivatásos, valamint a rétsági, nógrádi és diósjenői önkéntes lánglovagok, de feladatokat kaptak az üzemi tűzoltók is. Szervezetten folyt a mentés, hiszen kiderült, hogy a tűzesetnek két sérültje is van. Elsődlegesen az ő kimentésük volt a feladat, majd miután átadták őket a mentőknek, folytatódhatott a tűz oltása. Több irányból közelítették meg a tűz fészkét, s együttes összefogással megelőzték továbbterjedését.
     Ezután következhetett a másik legfontosabb szakmai feladat, hiszen az akció értékelése során fény derülhetett szervezési hiányosságokra, melyek elkerülésével egy éles helyzetben még gördülékenyebben folyhat majd a mentés. Remélhetőleg minél ritkábban kerül erre sor.


www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-