HANGADÓ
2007. ÁPRILIS 

Rétsági vállalkozók klubja
Nyomtatható változat >>>

Egy találkozóra hívta a meg a rétsági vállalkozókat Jávorka János, a rétsági  önkormányzat képviselője. A kezdeményezésére érkező vállalkozók közül többen szóvá is tették, hogy már a meghíváson meglepődtek, hiszen eddig csak akkor kaptak levelet az önkormányzattól, ha az iparűzési adó befizetésére hívták fel a figyelmet.
     A fórumnak több meghívott előadója is volt. Koroknai Györgyné december 1-től vezeti a munkaügyi központ rétsági kirendeltségét. Tájékoztatójában a munkaügyi szervezetnek, a régiók  mentén szerveződő átalakulásáról, a munkaügyi központ által nyújtható támogatásokról, képzési lehetőségekről szólt.
     Dr. Körtvélyesi Katalin, a NORDA rétsági térségének képviselője az európai uniós pályázatok követelményeit és lehetőségeit mutatta be. A jelenlévőknek azért jelenthetett ennek menete hasznos információkat, mert várhatóan hamarosan megjelenik az a támogatási forma, mely immár a mikrovállalkozások számára is kínál esélyt az előbbrelépéshez.
     Tajti Norbert, a Nógrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkatársa a mikrohitelek előnyeiről szólt, s hogy ennek igénylésében készséggel segítenek a kistérség rétsági szervezetének szakemberei.
      A rétsági fórum második részében a jelen lévő vállalkozók szóltak gondjaikról, elképzeléseikről. Megfogalmazódott az összefogás új esélyeként egy rendszeres találkozókból álló vállalkozói klub indítása, mely számos további lehetőség kezdete lehet. Ugyanakkor az önkormányzat felé is tolmácsolták kérésüket: azt szeretnék, hogy működjön közre abban, hogy a nagyvállalatok felé jussanak el azok az információk, melyek által tisztában lehetnek a helyben élő vállalkozások lehetőségeivel. Ezzel egyidőben szeretnék a rétsági vállalkozókat is jobban bevonni a város életébe. A kézfogásra nyújtott kéz nem üres, hiszen felkínálták lehetőségeiket, ötleteiket, összefogásukat. Hajlandóak részt vállalni a város gondjaiban, s javaslataikkal - olykor konkrét segítséggel - a város ügyét szolgálni. Szervezők szeretettel várják a vállalkozókat minden hónap utolsó hétfőjén - elsőként május 21-én 18.00 órakor - egy jóízű beszélgetésre az Anna éterembe.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-