HANGADÓ
2007. ÁPRILIS 

Pro Urbe díjakat adtak át Rétságon

Városunkban hagyományosan a szabadságharc ünnepén kerülnek átadásra a város érdekében tett kiemelkedő érdemek elismerését célzó kitüntetések. Az idei alkalommal három díj átadásáról döntött a képviselő-testület.
      Mocsári Gergely 12 évig volt önkormányzat képviselője, és nyolc évig alpolgármestere. Nevéhez fűződik a rétsági közgazdasági és informatikai középiskola beindításában való aktív és példamutató munka. Tapasztalt iskolaigazgatóként, szakmai hozzáértése nélkül nem valósulhatott volna meg a várost és a térséget szolgáló intézmény létrehozása.
      Tömösvári Sándor több éve szabadidejében kitartóan foglalkozik a Rétsági gyermekek felkészítésével a Szellemi Diákolimpiára. Szorgos munkával felkészített csapat az elmúlt években kétszer is elhozta Rétságra az országos első helyezést, öregbítve ezzel a város jó hírnevét. A helyi fejlesztésekben aktív, segítő tevékenységet fejtett ki a csatorna közbeszerzési bizottság tagjaként, az iskola bejáratának rekonstrukciója irányítójaként, valamint a római katolikus templom felújításának műszaki vezetőjeként. 
      Várszegi István 1976-tól, mintegy 21 éven át volt az általános iskola igazgatója. Munkája során a kor követelményrendszerét meghaladó, számos újítást vezetett be. Szaktantermi rendszert valósított meg, művészeti galériát alapított. Külön gyógytorna és logopédia szobát hozott létre, kiszélesítette a nyelvoktatás területét. Ötleteivel segítséget nyújtott a gyakorlati oktatás minőségi és elismert megvalósításához, valamint a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Nagy hangsúlyt fektetett az iskola környezetének tisztántartására, rendezésére. Alapítóként létrehozta a Rétsági Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványt. A Római Katolikus Egyháztestület elnöknek választotta meg, s hatodik éve a Gobelin Kör vezetője.
      A kitüntetetteknek a Pro Urbe elismerést Mezőfi Zoltán, Rétság város polgármestere adta át.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-