HANGADÓ
2006. ÁPRILIS 

Március 15. ünnepe Rétságon 
Ünnepi zászlódíszbe öltözött városunk az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére. Az ünnepségek az intézményekben 14-én köszöntötték a magyar nép jeles napját, hiszen az iskolában és az óvodában már 14-én is emlékező programokat tartottak. 
     A színházteremben tartott ünnepi rendezvényen az általános iskolások műsor-összeállításának tapsolhatott a közönség. Majd Mezőfi Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjét a Lajtorja Néptánciskola Rétsági Tagozatásnak produkciója követte. 
     A Pro Urbe-díjak és a Vállalkozók a Városért elismerés átadása után az ünnepelteknek gratulált a város polgármestere, majd Lengyelné Zsoldos Emőke hárfaművész előadásában csendültek fel ismert dallamok.
     A különös - nálunk ritkán hallható - hangszer hangjai után az ünneplő közönség - immár hagyományosan égő gyertyával kezében - a művelődési ház előtti emléktáblához vonult, ahol a város intézményei és társadalmi szervezetei mellett Rétság koszorúját Mezőfi Zoltán polgármester és Dr. Katona Ernő alpolgármester helyezte el. 
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-