HANGADÓ
2005. NOVEMBER 

Október 23 - városi ünnepség kitüntetésekkel 

Mint a korábbi években, most is október 23-án, a városi ünnepség keretében kerül átadásra a "Város szolgálatáért" díj. A képviselő-testület 2004-ben úgy döntött, hogy a tanulóifjúság soraiban kimagasló tevékenységet végző rétsági fiatalokat is kitünteti. 

     Az ünnepség az általános iskola felső tagozatos diákjainak műsorával kezdődött (A felkészítő tanárok: Bánkúti Éva és dr. Gergely Józsefné voltak.), majd Mezőfi Zoltán polgármester ünnepi köszöntője és Budai Zoltán szavalata (Váci Mihály: Valami nincs sehol) elhangzása után Dr. Szájbely Ernő, az önkormányzat Egészségügyi- Művelődési- Oktatási és Sport Bizottságának elnöke ismertette a képviselő-testület zárt ülésen titkos szavazással meghozott döntését, az ebben az évben adományozott díjazottakról. 
     Rétság Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a „Város Szolgálatáért” díjat adományozta az Egyesített Egészségügyi- és Szociális Intézmény körzeti ápolónőjének, Babiczné Laczó Ilonának
     Babiczné Laczó Ilona 1981. szeptember 1-től dolgozik a 2.sz. Háziorvosi Szolgálatnál körzeti ápolónőként. Munkaköri feladatait ezen hosszú idő alatt mindig pontosan, megbízhatóan, nagy odaadással és kiemelkedő lelkiismeretességgel, kiváló szakmai tudással végezte. Rendszeresen továbbképezte magát, igyekezett az új elvárások irányában nyitottnak lenni. A gondjaira bízott betegekkel való kapcsolata, segítőkészsége szintén igen jónak mondható. Intézményünk kollektívájának megbecsült tagja, a közösségi munkából, megmozdulásokból mindig aktívan kivette a részét, jó szervezőkészségét ügyesen kamatoztatta.

     Rétság Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a „Város Szolgálatáért” díjat adományozta a Városi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársának, Rauscher Gyulánénak.
     Rauscher Gyuláné rétsági pályafutását 1981. február 1-től a Nagyközségi-Járási Könyvtárban kezdte meg kölcsönző könyvtárosként. 1985-től feldolgozó könyvtárosi munkakört lát el. Az új szakmai elvárásoknak megfelelően rendszeresen továbbképezte magát. Nevéhez fűződik a rétsági könyvtár katalógusának megszerkesztése és folyamatos karbantartása ill. a zenei katalógus kialakítása. A könyvtárlátogatókkal és kollégáival való kapcsolattartása során jól kamatoztatta kommunikációs készségét, fiatalos lendületét. Munkáját a megbízhatóság és a precizitás jellemzi. Aktívan vesz részt különböző kulturális tevékenységekben, a Hangadó szerkesztésében és a Rétsági Televízió munkájában is.

     Rétság Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a „Város Szolgálatáért” díjat adományozta a Napközi Otthonos Óvoda vezetőjének, Sztruhár Istvánnénak.
     Sztruhár Istvánné 1979-től dolgozik a rétsági óvodában óvónőként, emellett a vezetőhelyettesi teendőket is ellátta 1995-ig. Rátermettségét és szakmai felkészültségét elismerve a Képviselő-testület 1995-ben kinevezte az óvoda vezetőjévé, majd 2000-ben és 2005-ben ismét megkapta a bizalmat. Az irányítása alatt eltelt 10 esztendőben az óvoda kiegyensúlyozottan működött. Kiemelésre méltó az eltelt évek alatt a sok sikeres pályázat elkészítése, valamint egy jól működő alapítvány létrehozása, amelyek eredményeként anyagi forrásaik jelentősen bővültek. UgyancsaK vezetői munkáját dicsérik a tudatosan megtervezett továbbképzések, a kiemelten kezelt felzárkóztatás és differenciált nevelés, a tehetséggondozás megvalósítása, a jó kapcsolattartás megszervezése a szülőkkel, helyi intézményekkel, üzemekkel és a közéletben való aktív részvétel. Vezetése alatt az óvoda kollektívája Pro Urbe elismerésben részesült.

     A Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2005. október 6-án megtartott ülésén titkos szavazással döntött az idei elismerések odaítéléséről és e döntése alapján kerültek ezek átadásra.
     Rétság Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az „Év Rétsági Tanulója” díjat adományozta Auer Dorina, Busai Brigitta, Ivanics Balázs és Sági Bence tanulók részére.
     Ezek a tanulók 2005. tavaszán a dr. Mező Ferenc szellemi diákolimpia Kiskunfélegyházán megtartott országos döntőjén a III.-IV. korcsoportosok között a Rétsági Általános Iskola csapataként első helyezést értek el 20 csapat közül. Az akkor két nyolcadik osztályos fiúból és két hetedik osztályos lányból álló csapat remek szereplése és országos első helyezése mögött nagyon sok munka, szesztematikus és szorgalmas felkészülés, alapos lexikális tudás húzódik meg. Hetente összegyűltek és tematikusan megosztották a feladatokat egymás között, otthon aztán bújták a könyveket és az idevonatkozó szakirodalmat, ilyen alapos munka és felkészülés után nem csoda, hogy az eredmény sem maradt el. Bravúros szereplésük jutalma az elnyert érmeken és okleveleken kívül egyhetes nyaralás volt a Magyar Olimpiai Akadémia csopaki táborában. Önzetlen felkészítőjük Tömösvári Sándor volt, akinek nagy érdemei vannak a kitűnő szereplésben.

     A kitüntetetteknek a Hangadó Szerkesztő Bizottsága nevében is szívből gratulálunk. Az ünnepi hangulatot fokozta Gaál József és Komjáth Lóránt felvidéki előadóművészek saját szerzeményeikre Ady Endre és József Attila megzenésített verseiből válogatták ünnepi összeállításukat. 
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-