Október 23 - városi ünnepség kitüntetésekkel

Mint a korábbi években, most is október 23-án, a városi ünnepség keretében kerül átadásra a "Város szolgálatáért" dij. A képviselő-testület 2004-ben úgy döntött, hogy a tanulóifjúság soraiban kimagasló tervékenységet végző rétsági fiatalokat is kitünteti. Az ünnepség az általános iskola fesőtagozatos diákjainak műsorával kezdődött (A felkészítő tanárok: Bánkuti Éva és dr. Gergely Józsefné voltak.), majd Mezőfi Zoltán polgármester ünnepi köszöntője és Budai Zoltán szavalata (Váci Mihály: Valami nincs sehol) elhangzása után Dr. Szájbely Ernó, az önkormányzat Egészségügyi- Művelődési- Oktatási és Sport bizottságának elnöke ismmertette a képviselő-testület zárt ülésen titkos szavazással meghozott döntését, az ebben az évben adományozott díjazottakról. A képviselő-testület
"Város Szolgálatáért" kitüntetést adományozta:
Babiczné Laczó Ilona egészségügyi dolgozónak
Rauscher Gyulán  könyvtárosnak
Sztruhár Istvánnénak, a Rétsági Óvoda vezetőjének
A képviselő-testület a sport területén elért kimagasló eredményeik elismeréseként 
"Az Év Rétsági Tanulója" elismerést adományozta a Dr. Mező Ferenc Diákolimpián első helyezést elért rétsági csapat tagjainak akik:
Auer Dorina
Busai Brigitta
Ivanics Balázs
Sági Bence
A kitüntetetteknek a retsag.hu portál Szerkesztő Bizottsága nevében is szívből gratulálunk. Az ünnepi hangulatot fokozta Gaál József és Komjáth Lóránt felvidéki előadóművészek saját szerzeményeikre Ady Endre és József Attila megzenésített verseiből válogatták ünnepi összeállításukat. Az eseményről részletes beszámolót közöl az RTV októberi híradója Hangadó következő, november 10-ig megjelenő száma. Képeink az ünnepség felemelő pillanatait örökítették meg.
GiK
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-