HANGADÓ
2005. JÚNIUS ..

Városházi tudósítások

Rétság Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 26-án ülésezett. 

  • Az első napirendi pontban az önkormányzati lakások és helyiségek bérleti díjának módosítása szerepelt. A lakbérekről alkotott rendeletet, valamint a nem lakás céljaira szolgáló helyiségek bérleti díjára vonatkozó határozatot alább közöljük. (A rendelet itt olvasható>>>, a határozat pedig itt >>>)
  • A gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló beszámolót. Tuskó Ilona családgondozó terjesztette a testület elé. A nagyoroszi székhelyű Nyugat-Nógrád gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat tevékenysége 23 településre terjed ki. A rétsági családgondozó hétfői napokon tartja reggel 8 és 10 óra között az ügyfélfogadási idejét az Iskola tér 1. szám alatt. Tevékenységét a testület jónak minősítette, de felhívta a figyelmét arra, hogy a város honlapján működéséről, feladatairól, az általa kínált lehetőségekről a jelenleginél bővebb tájékoztatást is adhatna.
  • A testület által meghirdetett óvodavezetői pályázatra egyedül a jelenlegi vezető, Sztruhár Istvánné nyújtotta be pályázatát. A pályázó, a döntéshez nem kért zárt ülést. Pályázatát, eddigi tevékenységét a testület jónak minősítette és elfogadta.
  • Botos József és felesége kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz annak érdekében, hogy a szülők részére tartós használatra ingyenesen juttatott lakótelket meg szeretnék vásárolni. Kérelmüket a testület támogatta, s 200 Ft/m2  áron tesz számukra ajánlatot. Határozat született arról is, hogy a hasonló helyzetben lévők számára is tesznek vételi ajánlatot ezen az áron.
  • Több támogatás kérelem is érkezett a testülethez, mely az Árpád Sportlövő és Íjász Egylet által kért Történelmi Militari és Bűnmegelőző Tábor költségeihez 50 ezer forintos támogatást szavazott meg, mely összeget a saját tiszteletdíjuk terhére keretet létrehozó képviselők további 30 ezer forinttal toldottak meg.
  • A Római Katolikus Plébánia 50 ezer forintos támogatást kért a Győrben szervezendő hittantábor költségeihez, melyet a testület megszavazott számukra.
  • A Hunyadi János Nyugállományúak Klubja József Attila évében balatonszárszói kirándulást tervezett. Számukra az említett képviselői csoport ajánlott fel az utazási költségeikhez 50 ezer forintos támogatást.
  • Az előző ülésen megfogalmazott, a laktanya területére vonatkozó, ingatlan értékbecslési pályázatot, a testület döntése szerint – bár valamennyi pályázó megfelelt a pályázati kiírásoknak - a Pannonforrás nevezetű cég nyerte el. A döntésben az játszott szerepet, hogy a cég ISO minősítéssel rendelkezik, ellátnak igazságügyi szakértői feladatokat is, s az általa a munkába bevonni kívánt szakértő a Nógrád Megyei Mérnöki Kamarától elnyerte az „Év Szakértői díját”. 
  • Szintén pályázatot írt ki a testület a volt laktanya területére vonatkozó fémhulladék gyűjtése tárgyában. E vonatkozásban a rétsági telephelyű Signo Kft nyújtotta be a legelőnyösebb pályázatot, így a képviselők egyhangúan ajánlatuk mellett tette le a voksot.
  • www.retsag.hu
    ©Copyright
    E-mail
    Webmester
    <vissza
    ^fel-