Együtt egymásért… Rétságért
2013.03.12.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hezAdd az iWiW-hez
-
Rétsági Fiatalok Rétságért – Rétsági Kilátó Kulturális Egyesület
-
Kedves Rétsági Lakosok!
      Az elmúlt időszakban többen érdeklődtek, hogy milyen programokat szervezünk, hogyan képzeljük el a megvalósításukat. Úgy gondoltuk, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha a programtervünket közzé tennénk, néhány kiegészítéssel, így bárki megnézheti, elolvashatja, hozzászólhat, javaslatokat tehet, melyeket megpróbálunk beépíteni egy-egy eseménybe. 
     Nagyon sokat dolgoztunk a programterven és megpróbáltuk úgy összeállítani, hogy minden korosztály megtalálhassa a számára megfelelő rendezvényt.
     Fontos kiemelni, hogy egyetlen rendezvényt sem tervezünk csak és kizárólag a saját szórakoztatásunkra, minden program a rétsági lakosoknak szól, illetve Rétság jó hírének a növelésére szolgál!
     A megvalósításukhoz azonban rengeteg segítségre van/lesz szükségünk, de reméljük, hogy látva az igyekezetünket és a terveinket számíthatunk a támogatásukra.
     Köszönjük, hogy időt szánnak a programjaink elolvasására és lehetőségükhöz mérten hozzájárulnak ahhoz, hogy megvalósulhasson az „Együtt egymásért…Rétságért” elképzelésünk. Hiszen jól ismerjük a mondást: ”Sok kicsi, sokra megy.” – reméljük ez a mi esetünkben is elmondható lesz.
Támogatásaikat előre is köszönjük!
Számlaszámunk: 64000060-10057704 (Rétsági Kilátó Kulturális Egyesület)  

Egy kis áttekintés:
     Novemberben alakult meg az egyesületünk, 16 fővel. Az eltelt rövid idő alatt Rétság kulturális életét színesítettük és gazdagítottuk tevékenységünkkel. Megkezdtük a kapcsolataink kiépítését külső partnerekkel (Művelődési Központ és Könyvtár, Városi Nyugdíjas Klub, Városi Önkormányzat, Óvoda, Általános Iskola, Mikszáth Kálmán Szakközépiskola és Gimnázium Rétsági Tagozata, Vöröskereszt, Gálker Kft., magánszemélyek, valamint a Romhányban nem rég alakult, hasonló célokat követő fiatalokból álló egyesülettel.)  Törekszünk arra, hogy a jövőben további partnereket is találjunk.  Egyelőre beszélgetések alapján és visszajelzéseken keresztül tájékozódunk az igényekről és a rendezvények fogadtatásáról. Ennek figyelembevételével terveztük meg a 2013-as évi programjainkat.

Novemberi megalakulásunk óta:

1. A Mikulásjáratot kiegészítettük a Krampuszfelvonulással.  
2. Bekapcsolódtunk a Mindenki Karácsonyába. 
3. Meglepetés hó figurákat építettünk a Művelődési Központ és Könyvtár elé, az 
    óvodához és az iskola elé, hogy mosolyt csaljunk az emberek arcára.
4. Részt vettünk Romhányban a Rákóczi emlékfutáson, ahol képviseltük Rétságot
5. Megrendeztük az I. Télűző Farsangi Felvonulást.
2013. évi programterv
 • 2013. február 8.  I. Télűző Farsangi Felvonulás
 • 2013. március 08. Közreműködés az Óvoda jótékonysági műsorán
 • 2013. március (Gimnáziummal egyeztetett időpontban) Balesetmegelőző kampány I. (gimnázium 11 és 12. osztályosok számára)
 • 2013. március 15. Koszorúzás a Művelődési Központ és Könyvtár előtti emléktáblánál
 • 2013. április (Általános Iskolával egyeztetett időpontban) Balesetmegelőző kampány II. (általános iskola felső tagozatosai számára)
 • 2013. április 20. Közreműködés a „Városi nagytakarításban” 
 • 2013. május 1. Részvétel a május 1-i főzőversenyen 
 • 2013. május 25. Városi Gyermeknap
 • 2013. június 11. Retro véradás és kampány (közreműködés a Vöröskereszt által szervezett véradásban)
 • 2013. július 20. (tervezett időpont, tervezett program, csak megfelelő támogatással valósítható meg)
 • Rétsági traktor Derby és palacsintafesztivál
 • 2013. szeptember 14. Közreműködés a szüreti felvonulásban
 • 2013. október 19. Hubertus lovaglás
 • 2013. október 23. Koszorúzás a városi megemlékezésen
 • 2013. október 31. Halloweeni Rendezvény
 • 2013. december 5. Mikulásjárat Krampuszfelvonulással
 • 2013. december 23. Közreműködés a Mindenki Karácsonyán

Bemutatkozó 2013. januárban

Többen, fiatalok, hosszú ideje gondolkodtunk azon, hogy itt lenne az ideje, hogy Rétság közélete egy picit felfrissüljön, fellendüljön. A végső löketet a 2012-es szüreti felvonulás adta, ahol rengeteg fiatal jelent meg traktorokon, népviseletbe öltözve, s még az esti bálra is lelkesen, jó kedvvel érkeztek vissza.
     Egy egyesület létrehozására lett a cél, mivel tisztában voltunk azzal, hogy így hivatalosan működhetnénk, támogatásokat kaphatnánk, s pályázatokat is írhatnánk. A sok beszélgetés és tanakodás után kiderült, hogy korábban már működött egy ilyen Rétságon, Holp Judit vezetésével, de már évek óta nem tevékenykednek közösen. Felkerestük Juditot, aki nagy örömmel fogadott minket és nagyon segítőkészen állt az ötletünkhöz. Több személyes találkozás után átadta a hivatalos papírokat, bejegyzéseket, így kisebb módosítások után hivatalos, bejegyzett „régi-új” egyesületként működhetünk tovább. 
      Egyesületünkbe olyan fiatalokat kerestünk, akik úgy érzik, hogy

  • szeretnének aktívan részt venni Rétság közéletében
  • vannak jó ötleteik
  • szeretnék, hogy Rétság kicsit fellendüljön
  • újításokon gondolkodnak
  • egy új közösséghez szeretnének tartozni
  • a rétságiak érdekeit szeretnék képviselni 
  • szeretnék, hogy új rendezvények szülessenek, illetve a már meglévő rendezvények programjában, lebonyolításában szívesen részt vennének
  • szívesen kifejtenék véleményüket, javaslataikat a közélet fellendítésének lehetőségeivel kapcsolatban
  • jó ötletnek - és nem utolsó sorban - megvalósíthatónak tartják az összefogást a közös érdekeink érvényesítéséhez
Szeretnénk a helyi (és környékbeli) szervezetekkel, egyesületekkel, Önkormányzattal, Művelődési Központtal eredményesen, egymást segítve együtt dolgozni. Hiszünk abban, hogy minden megvalósítható és sikeresen végrehajtható, csupán összefogásra, aktivitásra, kitartásra és pozitív hozzáállásra van szükség. Programterveinkben olyan rendezvények szerepelnek, melyek nem csak a rétságiaknak kedveznek, de a környékbeli lakosokat is ide vonzza. Sőt, ennél még nagyobbat is mertünk álmodni…  (de remélhetőleg erről majd később)
     Mindannyian lelkesen, nagy reményekkel indultunk neki elképzeléseink megvalósításának, s ez a lelkesedés nem is csökken, hiszen felismertük azt a tényt, hogyha itt szeretnénk maradni fiatalként Rétságon, itt tervezzük jövőnket, akkor nem elég az orrunk alatt „motyogni”, hogy mit szeretnénk, várni a csodát és követelni, hogy teljesítsék elképzeléseinket, hanem tenni is kell érte valamit, nekünk, fiataloknak is. Viszont nem elég, ha csak a rétsági fiatalok tesznek Rétságért. Szeretnénk, hogy Rétság is tegyen a fiatalokért, támogatással, segítőkészséggel. Lehetőségeinkhez mérve szeretnénk mindent megtenni a város szebbé, jobbá, érdekesebbé tételéhez, de ehhez szükség van minden kedves lakos segítségére, aki egyet ért elképzeléseinkkel.
     Szívesen fogadunk minden ötletet, javaslatot, s szeretettel várjuk új tagjainkat is, akik úgy érzik, hogy szívesen tartoznának egy fiatal, lelkes, összetartó csapathoz.
Rétsági Fiatalok Rétságért 
Szervezetünk: 
Elnök: Gálik Zsófia, alelnök: Szeri György. Tagjaink: Hvizsgyalka Mónika, Varga Dávid, Velki Anita, Velki Péter, Németh Judit, Kulman Csilla, Repáné Paulovics Henrietta, Repa György, ifj. Kotroczó Balázs, Varga Cecília, Dósa Boglárka, Vass Dóra, Szikora Szabolcs.
Elérhetőségeink:
Email cím: fiatalokretsagert@gmail.com Telefonszám: 0620 435-4501
Facebook oldalunk: Rétsági Fiatalok Rétságért   facebook.com/retsagifiatalok
.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-