Szent István napok

2021.08.22.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Igazi fesztivál hangulatot varázsolt a Nagyparkoló térre a szervező Városi Művelődési Központ és Könyvtár, a Városi Önkormányzat ünnepén. Az augusztusi hosszú hétvégén már előző évben is kétnapos eseménysor várta a város lakosságát. Ezt a hagyományt követte az idei rendezés.
     A tér sarkában felállították a nagyszínpadot, amelyen az estek folyamán látványos fényshow kísérte, egészítette ki a produkciókat. 20-án, 16 órától a terület másik részén különféle alkalmak főképpen a gyermekek szórakoztatását szolgálták. Ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfetés, bohóc lufihajtogató, sőt még popcornt is vehettek akik majd az esti programok alatt ropogtatni szeretnének. A környező vendéglátó helyek is felkészültek arra, hogy a látogatók felkeresik őket egy-egy italért, fagylaltért, süteményért. A parkoló teljes egészében lezárásra került, amit igazolt, hogy több eseményen olyan "telt ház" fogadta a fellépőket, hogy a 2-es útig szinte tele volt a tér. A rendezvény biztosítását mindkét napon kezdettől a befejezésig a rétsági Polgárőr Egyesület önkéntesei vállalták.
     Az események a rendezvénysorozat plakátján feltüntettek szerint követték egymást. Ezért szinte felsorolni sem lenne érdemes, de a fellépők joggal tarthatnak számot arra, hogy a plakáton túl megemlítsük őket. Tény, hogy a két nap alatt különböző korosztálynak, kölönféle érdeklődési kört szórakoztatva, több műfajban került sor igényesen felépített produkciókra. Valamennyi élő koncert volt, ami manapság nem megszokott egy teljes sorozat alatt.
     Első napon inkább a gyerekeknek szólt a délutáni koncert Rutkai Bori Banda előadásában. A színpadi átállást követően az est sztárvendégei következtek. A TNT együttes ismert dalait a közönség együtténekléssel tapsokkal fogadta. Az immár 25 éves banda a tőle megszokott lendületes show-val ragadta magával a közönséget. Az újabb átállás idejére ezennel a tűzijáték kötötte le az addigra már nem csak a teret, hanem a környező utcákat is megtöltő közönséget. Idén új helyszínről repültek az eget átrajzoló rakéták, így jobban láthatóan, új elemeket is beépítettek. Ezzel még nem ért véget a nap - mint máskor szokott - hanem a pódium rivaldafényében a Mystery Gang együttes adott elő az előzőeknél keményebb, rockos műsort.
     A második nap Magos zenekar koncertjével kezdődőtt. A népzenei alapokra épülő hagyományos hangszerken megszólaló muzsikájuk elsősorban Erdély (Kalotaszeg, Mezőség, Székelyföld) és a Kis-Magyarország (Szatmár, Dunántúl) területeinek dallamait hozták el nekünk. Újabb színpadi átállás után a fiatalnak számító - 7 éve alakult - Margaret Island együttes adott valóban fiatalos, lendületes koncertet. A napot ezennel is egy különleges "tüzes produkció" zárta. Az Aserdus formáció tűzzsonglőrei valóban különleges, kivételes produkcióval zárták a fesztivált.
      Sok-sok szép és érdekes kép készült, ezekből válogattunk aképpen, hogy minden fellépőről mutassunkjellemző fotókat, és az kép nap hangulatának egyéb elemeit is tükrözni tudjuk. Köszönet a szervezőknek, és a lebonyolításban résztvevőknek.

GiK - 
-


Augusztus 21.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-