Gombócban verhetetlen

2019.09.01.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Szinte már legendás, hogy a rétságiak csapata mindig oklevélel tér haza Kétbodonyból a Szilvaszombat versenyeiről. Pedig nem "kispályás" terepről van szó, egész utcányi sáror épül, rengeteg csapat pályázik a legkiválóbbak diplomáira.
     Igen impozásra sikeredett ebben az évben is a rétsági csoport sátra, konyhája. Az okleveleken ugyan szép szerényen az szerepel hogy "Rétság csapata", a stand előtt álva nem kerülheti el senki figyelmét, hogy itt bizony a Kereplő Néptánc Egyeseület - és a Zúgófa, a Csillagvirág - tagjai tevékenykednek. Tapasztalt kezek fogtak munkához. Ami készült sokaknak ízlett, de ez csak a dicsőséghez elegendő nem az oklevelekhez. Azt titkos módon szakértő zsűri döntötte el.
     Egy éve a kereplősök "zsebelték be" az első díjat a szilvásgombós kategóriában. Ezt most sem tudta felülmúlni senki, ők kapták az első helyet. Előző évben másodikként végzett a palóc szilvalekvárjuk. Itt viszont szépítettek, és ők vehették át az az első helyet bizonyító oklavelet. És akkor még nincs vége! A díszítés kategóriájában a 2. helyet szerezték meg. Igazi mesterhármas! Büszkék lehetünk mindenkire, aki Kétbodonyban erősítette Rétság hírnevét.
     Az alábbi képek a jó hangulatot, a munkafolyamatot, a csapatszellemet és a díszes standot mutatják.
 GiK -  Foto: Székely Szilvia, Sztruhár Kriszti, Paulovics Henrietta   
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-