Magyar nagyasszonyok 2.

2019.03.23.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Magyar nagyasszonyok a történelem tükrében címmel indult előadássorozat a könytárban. Szabó Klára programja már az induláskor sikeres volt, de az érdeklődés azt is mutatta, hogy a következő nevezetes nőkről szóló történelemidézés is sok-sok látogatót vonz. Ez alkalommal Lórántffy Zsuzsanna volt a téma.
     A rendezvény elején Varga Nándorné - az intézmény vezetője - köszöntötte a megjelenteket majd át is adta a szót. Szabó Klára vetítettképes előadása felidézte a kor történelmét, a családi szálakat, majd bővebb szó esett az est "főszereplőjéről" Lórántffy Zsuzsannáról. Akik nem voltak jelen, vagy csak újabb információkra szeretnének találni, az alul lévő linken találnak ismertetőt a kiemelkedő személyiség életéről, munkásságáról.
     Most is, mint előző alkalommal, felovasások illusztrálták a kort, illetve kapcsolódtak az elhangzottakhoz. Szájbely Zsolt, Mindszenty Csilla, Varga Nándorné prózai részleteket - korabeli leveleket - mutattak be, Kövi Flóra pedig a népdalokat énekelt. Az előadást követően ez alkalommal is kötetlen beszélgetések alakultak ki a megidézett fejedelemasszonyról.
     Pár képpel dokumentáljuk az eseményt. A sorozat folytatódik, a tervek szerint május 14-én Zrínyi Ilona élete és munkássága lesz a téma.

GiK - 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-