Új traktorral gazdagodott Rétság

2018.09.28.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Akik követik a képvsielő-testület munkáját tudják, hogy Dr. Szájbely Ernő, a Pénzügyi és Városüzemeltetési Bizottság elnöke még tavasszal javasolta, hogy a meglévő kommunális gépek kiegészítésére a város szerezzen be egy közepes méretű traktort, a legfontosabb kiegészítőkkel. 
     A javaslatot akkor elfogadta a képviselő-testület, aminek következtében elindult a tipusegyeztetés. A katalógusokat átnézve nyilbánvalóvá vált, hogy ennek az együttesnek a megvásárlása közbeszerzés alá tartozik. A testület meghozta a szükséges döntéseket, 3 forgalmazótól kért be árajánlatot. Ezek közül a legjobb árfekvésben a nádudvari KITE Kft kínálta a terméket, így a képviselő-testület augusztusi ülésés ezt az ajánlatot fogadta el.
     A beszerzés teljesen saját erőből, a város több éve gyűjtött megtakarításából valósult meg. Összesen bruttó 18.926.734 Ft értékű eszközzel gazdagodott településünk. Megjegyzendő, hogy a mindenki által elismert szükségességű fejlesztés végszavazásában mindössze 4 képviselő szavazta meg a hosszasan és alaposan előkészített szerződéskötést. A Hegedűs Ferenc és Varga Dávid nemmel szavazott. Okát nem tudjuk, de többeket meglepett. (A végső döntésről szóló napirend vitájának videofelvétele itt is megtekinthető.)
      A város ugyan korábbi beszerzésből rendelkezik egy nagyobb méretű traktorral, illetve két kisebb kerti traktorral is. A testület ezekkel a munkagépekkel, több kiegészítővel kívánta megoldani a téli, nyári karbantartási, takarítási, parkgondozási feladatokat. Az eltelt idő igazolta, hogy ez jó döntés volt. Bár tény, hogy az utóbbi években tapasztalt rapszodikus időjárásban a hirtelen nagy mennyiségben leesett havat csak több óra alatt tudták a városüzemeltetési csoport munkatársai eltakarítani a közterületekről. Ezeknek a munkáknak a segítésére döntött a testület egy közepes méretű gép beszerzése mellett. Ez kisebb mint az MTZ, de a kerti traktozoknál nagyobb. Komoly erőglp, de a szélesebb járdákon is el tudja látni a hóeltakarítási munkákat. Így vált teljessé a paletta.
     Az új traktor alapfelszereltségként tartalmaz a hassa alatt elhelyezett nagyteljesítményű fűnyírót, és az ehhez kapcsolódő zöldhulladékgyűjtő rendszert. Ezzel a nagyobb felületeken, parkokban lehet hatékonyan kaszálni. De ugyanez a rendszer lombszívóként is működik és begyűjti az őszi avart igen jelentős szívóerejével. Tartozik a géphez egy hótoló, illetve egy sószóró is. Ezek a téli munkákat szolgálják. Illetve egy megfelelő méretű pótkocsival lehet szállítási feladatokat ellátni.
     A gép a kategóriájában a legkorszerűbb a piacon, kényelmes vezetőfülkéje, pneumatikus vezérlése, gondos kidolgozottsága és műszerezettsége is erről tanúskodik. A szerzősés szerint a gép szervizetlését is ellátja a szállító KITE Kft, illetve a városüzemeltetési csoport munkatársai számára kiképzést is tartanak a használat ezer lehetőségéről, és szabályairól.
     Úgy véljük ez a beszerzés tehát egy újabb jelentős lépés a város életében. Annak elérése, hogy a városüzemeltetési csoport télen, nyáron, tavasszal, ősszel jó minőségben tudja ellátni a városban jelentkező feladatokat, ezáltal növelve az ittlakók komfortérzetét.
     Pár képünk az átvétel aklamával készült szeptember 27-én. Minden bizonnyal pár napon belül már az utcákon, tereken is feltűnik majd zöld színben pompázó járgány, mindenki megtekintheti majd munka közben is. 
  GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-