Búcsút int az ősz a nyárnak…

2018.09.13.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
A cím nem valamiféle időjárásjelentés, bár tény, hogy a rendezvény éppen a csillagászati nyárból az őszbe átvezető időszakra esett. No meg ezzel az eseménnyel vette kezdetét a művelődési központ őszi-tavaszi színháztermi évada. Előre bocsátom, a méltó kezdés jogosan aratott lelkes sikert.
      Győri Szabó József, az imert és méltán népszerű nótaénekes 7 évvel ezelőtt hagyta el a földi színpadokat. Rétságon, családi sírboltban nyugszik. Ennek okán 2016-ban - halálának évfordulójához közeli őszi napon - emlékkoncertet szerveztek a művelődési központban olyan művészek közreműködésével, akik nem csak ismerték, hanem sokszor együtt is léptek fel vele. A rendezvény igen sikeresnek bizonyult, ezért született az elhatározás, hogy a következő őszökön is legyen hasonló gálaprogram a város színpadán. Így már 3. alkalommal csendülnek fel a dalok "Józsi bácsi" emlékére és a közönség szórakoztatására.
      Az élő előadás varázsáról már az előző évi beszámolóban is írtunk. Mert ezen a koncerten minden hangszer, minden dal élőben szólalt meg. A neves előadókat a HAKME Cigányzenekar kísérte Kuti Róbert prímás vezetésével. Akik pedig az est főszereplői voltak: Buváry Lívia,  B. Tóth Magda, Kolostyák Gyula. A kétrészes gálaprogramban a magyar nóták mellett elhangzottak népdalok és operettslágerek is. No meg a prímás egy különleges hangszeren is muzsikált. Fűrészen szálaltatott meg egy dalt.
      Az est programjának szerkesztője és egyben a konferansziéja ezennel is Buváry Lívia volt.
      A bevezetőben említettük, hogy ez az előadás a 2018-19-es évad színháztermi eseményeinek a nyitánya. Mert lesz bőven program amin érdemes részt venni. Csak néhányat emelnék ki, hiszen programajánlókban mindig megtalálhatók a friss információk.  Október 18-án Egy csók és más semmi címmel két felvonásos operett költözik Rétságra. Október 25-én a helyben már jól ismert Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Örökség című produkciója lesz látható. De már kész a színházi bérletsorozat terve is. Van tehát miből választani és érdemes is mielőbb megvásárolni a belépőket, hiszen a korábbi tapasztalatok szerint ezen programokat telt ház fogadja.
     Noha a nótát nem nézni, hanem hallgatni kell, pár képpel megpróbáljuk visszaadni az est hangulatát. Aki viszont Győri Szabó József dalos világát szeretné feleleveníteni, a Youtube videómegosztón bőven talál archív felvételeket.
  GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-