Családi sportnap az EFI-vel

2018.09.16.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
5 évvel ezelőtt, a város és a Járóbeteg-szekellátó Központ összefogásával, pályázati lehetőséget jól felhasználva jött létre az Egészségfejlesztési Iroda. Igen széles profiljukkal az egészségmegőrzésen, a betegségek megelőzésén dolgoznak. Számtalan rendezvényt tartottak a járás különböző településein, de több éve folyamatosan szervezett állandó programjaik igen keresettek.
     Családi sportnapot már két alkalommal is szerveztek így kora ősszel. A helyszínként eddig is, most is ideális, a Búzavirág és Takarék utcák között elterülő gyermekliget. Bekerített területe, szép parkos felülete különösen alkalmassá teszi gyermekes családok közös játékára, szabadidő eltöltésére, és ilyen alkalmi programokra. Az időjárás is kedvező volt. Noha szeptember közepe lényegében már ősznek számít, ezt mi sem mutatta jobban, mint a fák lomja elkezdett aranysáűrgába fordulni. A terület egyébként kínálja magát egészséges szabadidő eltöltésre, és az itt lévő játékok külön meghirdetés nélkül is komoly sportos kikapcsolódást nyújthat kicsiknek és nagyobbaknak.
     10 órára várták a résztvevő családokat. Itt hangsúlyozottak a szülőket és a gyerekekkel együtt. És a programok is úgy kerültek kialakításra, hogy ameddig a gyerekek versenyeznek, nekik készült eseményen vesznek részt, addig a szülőknek jusson hasznos elfoglaltság. A program igen sokféle ajánlattal kecsegtetett, ezek megtalálhatók a rendezvény plakátján. Ezért aztán minden részletre ki sem térünk e rövid tudósításban. De a különféle korosztálynak szervezett versenyek mellett volt több előadás, és egyéségi állapotfelmérés, tanácsadás is.
     Dél körül már több mint 100 fő népesítette be a ligetet. Amikor minden tervezett programrész megvalósult, következett a versenyek eredményhirdetése. A cél ugyan a játékos szabadidő eltöltés volt, megismerni a hely lehetőségeit és kedvet kapni arra, hogy más alkalommal, rendezvény nélkül is érdemes idelátogatni. De azért a kegjobb eredményt elérő versenyzőket - korosztályonként külön-külön - éremmel ismerték el, és a résztvevő gyermekek ajándékot is kaptak.
     Fotogalériánkat a cikk megjelenése után kiegészítettük, így teljesebb képet tudunk adni az eseményről. A felnőtteknek pedig érdemes megtekinteni az EFI programjait, és bekapcsolódni azokba.
  GiK -   Fotó:  Nábelek Anna és GiK 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-