Évzáró növendékhangverseny

2018.06.02.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Rétsági Tagozata tartotta évzáró hangversenyét. Az intézmény - melyet itt helyben Rétsági zeneiskolaként emlegetünk - ebben az évben is zongora, furulya és hegedű képzést biztosított. Évzáró hangversenyűkre a művelődési központ színháztermében került sor.
      A megjelent szülőket, hozzátartozókat  Marótiné Drajkó Mónika a tagozat vezetője köszöntötte, majd sorra léptek a színpadra az ifjú muzsikusok. Egészen kicsiktől - akik még csak ebben az évben ismerkedtek először hangszerükkel - azokig, akik már több éve részesei ennek a művészetoktatási formának. Összesen 17-en léptek színpadra. No persze az elhangzottak megítélésében tudni kell, hogy vannak akik csak ebben az évben ismerkedtek a hangszerrel és a kotta rejtelmeivel. Számukra az is komoly "fegyvertény" ha egy egyszerűbb rövid művet be tudnak mutatni. Értelemszerűen boldog szülői tapsok honorálták az előadásokat. Higgyük el, a legyegyszerűbb művek színpadi előadásához is sok munka kell, nem is beszélve a fellépési rutinnal még nem rendelkezők lámpalázáról. A több éve tanulók már sokkal egységesebb, jobb előadást mutattak, és ez így van jól. Lemérhető, hogy az elmúlt évek alatt hová fejlődött zenei előadó tudásuk, illetve a későbbiekben az is látható - hallható - lesz innen hová tovább. Zenei pályára lépnek, vagy értő zeneszerező, koncertlátogató felnőtté válnak. Mert ez is nagyon fontos küldetése a képzésnek.
      Ezzel a zeneiskolai tanév jelképesen bezárva, bár a tanulóknak, a pedagógusnak még lesznek közös tennivalóik. Aztán indul a következő tanév, amibe új jelentkezők is bekapcsolódhatnak. A Felhívást alul mi is közzétesszük.
      Pár képpel mutatjuk meg az esten történteket, arra is törekedve hogy minden fellépő diák látható legyen.
GiK - -
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-