Kell egy színház

2018.03.23.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
A Körúti Színház Fényes Szabolcs bérletének 3. előadásával zárult a művelődési központ felnőtt színházi évada. Ezennel egy misical került színre, "Kell egy színház" cínmel. Az ma már természetes, hogy a színház bérleti sorozatának harmadik évadában mindig telt ház fogadta a művészeket. Így volt ez most is.
     A színház különös világ. Maga a varázslat ami estéről estére a színpadon történik. Persze mindenki tudja, hogy minden csak illúzió, de ha jó a darab a néző átéli a történetet, legyen szó gyilkosságról, ármányról, szerelemről, dicsőségről. Tudjuk, hogy amikor tapsok után legördül a függöny, a színészek a művészklubban gyülekeznek. A büfében. Itt aztán egy másik, titokzatos világ tárul fel azok előtt, akiknek lehetősége van betekinteni. A hétköznapi emberekké vált királyok, dívák, hősszerelmesek és más szserepköben pár perce még tündöklő személyek egészen más problémákkal kerülnek szembe. Ha egy bulvárlap szemfüles riportere csak egyetlen napra vendég lenne egy művészbüfében hónapokra címlapos municióval felvértezve alapozhatná meg karrierjét. Jönnének a cikkek, hogy "egymásra találtak ..., tovább nem titkolják ..., szakított az álompár ..., új szerelem ..., a mellőzött művész ... és így tovább. Ismerjük az efféle bulvárcikkeket. Nos azt kell mondani, ezek nem minden alap nélkül valók, még akkor is ha az újságírói fantázia bőséggel kiszínezi a sztorikat.
     No szóval egy szíínházi büfében minden megtörténik, nagy töménységben, ami az életben úgy általában. Szakmai karriervángy, írigység, intrikák, szerelmek és féltékenység, árulás és kiállás, siker és kudarc egyaránt. A darab ezennel egy kivételes alkalmat teremt arra, hogy a nagyközönség által csak misztikus elbeszélekből ismert világba betekintést nyújtson. (Nem megismételve az ajánlóban leírt szöveget, itt azonban megnyitható.) Az előadás nem csak történeteket mesél el, szituációkat jelenít meg, hanem zenés betétekkel is élményteljesebbé tették a bemutatót. A ma divatos musical műfaj szabályai szerint hangzottak el slágerre érett dalok, amelyek között a címadó (Kell egy szinház) már több mint másfél évtizede igen népszerű.
     A Körúti Színház erre az előadásra igen sok előadóművészt hozott. A bérletesek számára szinte mindenki ismert, hiszen más darabokban is sikerrel szerepeltek nálunk. Aki még nem játszott Rétságon, a musical műfaj doajenje, (igazi sztárja) Makrai Pál. Ő most az igazgató szerepét alakította, de természestesen ő volt az énekes produkciók szereplője is.
     A siker szinte értelemszerű. A helyi közönség szereti ezt a társulatot, amit nemcsak az előadás végi vastapssal díjazott, hanem a a történések során felcsattanó  - mikor mi - taps és kacagás. Mint a bezetőben jeleztük ezzel a vendégjátékkal idén véget ért a színházi bérletes évad. Reméljük, hogy jövőre újra lehetősége lesz az intézménynek szerződtetni a hozzánk már hazajáró társulatot, és ugyancsak reméljük, hogy Körúti Színház visszajön hozzánk. Mert: kell egy színház! Azért nem marad szórakoztató rendezvény nélkül köszönségünk. Májusban egy különleges koncertre kerül sor. Beatles dalok elevenednek meg a színpadon a The BlackBirds együttes előadásában.
     Pár képpel felidézzük az előadás pillanatait, karaktereit, szines táncait. A képsor végén pedig - az igazgató köszöntő és köszönő szavai után - egy olyan fotót osztunk meg az Olvasóval, ami a színháznál gyakorlattá vált. A közönséggel készítenek közös csoportos selfit.
GiK - 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-