Márciusi ünnep az intézményekben

2018.03.14.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
A négynapos tavaszi ünnep előtt tartották saját megemlékező programjaikat városunk intézményei. Riportunkban először az óvodai eseményekről számolunk be, majd az iskolai műsorról villantunk fel részleteket.
     Mint ahogyan azt más alkalommal is megírtuk az óvoda többféle módon készül a jeles napok emlékezetessé tételére. Itt nem csak arra gondolok, hogy a termek és a közös terek kokárdás, petőfis, huszáros díszítést kaptak a gyermekek munkáinak felhasználásával, hanem a foglalkozások énektanulási, verstanulási témái is ebből a gondolatkörből indultak ki. No meg a saját viselet kiegészítői, hiszen nem csak a szereplők öltöttek huszáros jelmezt, hanem más csoportok is csákóval, kokárdával pompáztak.
     A műsort ezennel a Katica csoport mutatta be. Énekes verses, táncos műsorösszeállítást egy harcias, karforgatós jelenet zárta. Persze azok a csoportok is bemutatták ebben a témában szerzett ismeretüket, aki most a "nézőtéren" ültek. Sőt - ugyancsak helyi szokás szerint - az óvoda munkatársai is bekapcsolódtak a közös éneklésbe.
     Az iskola a művelőédi központ színháztermében tartotta emlékező, múltidéző programját. A nézőteret elfoglaló diákok is zászlókkal, kokárdákkal érkeztek, majd amikor a nézőtér fényei elhalványodtak, a színpadon - az óvodához hasonlóan - verses, dalos, táncjelenettel kiegészített műsorösszeállítát mutattak be.
     Mindez előzetesül is szolgál a városi ünnepséghez, hiszen az iskolások a 15-i esti műsorban is bemutatják programjukat. Remélhetőleg szülők, hozzátartozók figyelmétől kísérve. Képeink a két intézmény rendezvényéről tudósítanak.
GiK  - 


www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-