Március 15 emlékezete

2017.03.15.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Hagyományainkhoz híven került megrendezésre a városi megemlékezés Március 15-én este a művelődési központ színháztermében, majd az épülett előtti emléktábláknál.
     Az 1848-as forradalom szellemiségét idézték a színpadi események, jellegüknek megfelelő formában. A Himnusz hangjai után Hegedűs Ferenc polgármester köszöntőjében felidézte a 169 évvel ezelőtti forradalmi tavasz személyiségeit és pillanatait. (A beszéd meghallgatható.)
     Majd az általános iskola műsorösszeállítása következett, versekkel, dalokkal, koreografált színpadi játékkal a szabadság eszméjét megtestesítő díszlet előtt. A jelenetet színpadra állította Maglódiné Sági Gabriella és Simon Katalin. Közreműködött Márton-Szikora Polett és ifj. Majnik László.
     Szájbely Zsolt egy Petőfi költeménnyel idézte a szabadság vágyát és szükségességét.
     A következő műsorblokkban a Kereplő Néptáncegyüttes erre az alkalomra koreografált zenés, táncos összeállítását láthatta a közönség. A színpadi jelenet fináléjában - mint egykor a forradalmi ifjak vonulása a Nemzeti Múzeumhoz - a táncosok körbejárták a termet, majd a színpad előtt felsorakozva, a progrem ezen részének zárásaként együtt énekelték a közönséggel a Szózatot.
     A megemlékezés a forradalom és szabadságharc rétsági hőseinek emléktáblájánál folytatódott, a művelődési központ előtt. Rétság Város Önkormányzatának képviseletében elhelyezett koszorú után egyházak, társadalmi szervezetek és intézméynek helyezték el az emlékezés virágdíszes jelképét a márványtáblák falánál.
     Képeink az eseményeket dokumentálják.
GiK   
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-