Térségi nyugdíjas találkozó
2012.11.18.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hezAdd az iWiW-hez
-
Október 1. az idősek világnapja, melyről az ENSZ közgyűlése több mint két évtizede döntött. Ez alkalomból sok településen szerveznek programot október hónapban a helybenlakó szépkorú polgároknak. Vannak persze más rendezvények is, amelyek Nógrád megyében szeptember végétől november közepéig tartanak. Éppen a rétsági program a megyei sorazat záróeseménye.
      A város két nyugdíjas klubjának kezdeményezésére szervezték meg előző évben is azt a programot, ahol nem saját klubtagságukat hívják meg csupán, hanem a szomszédos települések hasonló klubjait egy műsoros találkozóra. A színpadi programok többsége is a klubokhoz tartozó előadók, csoportok produkcióiból áll össze, no persze azokból is, amely műsorszámok más alkalommal is szinesítik az idősebbeket összefogó közösségek eseményeit.
      A színházterem ismét megtelt érdeklődőkkel. Köszöntők hangzottak el a megyei és országos nyugdíjas szövetségek részéről, majd Mezőfi Zoltán polgármester üdvözölte a megjelenteket. Kiemelte, hogy az önkormányzat igen jelentős támogatást nyújt a város két klubjának. Hangyási Jenőné a Hunyadi klub vezetője pedig meg is köszönte a képviselő-testület és a művelődési központ segítségét, hiszen ezek nélkül nehezen tudnának tartalmas programokat nyújtani tagságuknak, illetve kapcsolatot tartani társklubokkal. A köszöntő részeként bejelentette, hogy javaslatuk alapján a Honvédelmi Minisztérium két főt is kitüntetésben részesített. Virágcsokorral köszöntötték az elismerésben részesülőket, majd kezdetét vette a műsor.
      A programban igen változatos műsorszámokkal igényes összeállításban léptek színpadra csoportok, verses és énekes egyéni előadók. A műsort a rétsági óvodások előadása kezdte, majd sorra léptek színpadra a következők: Dr. Sándor Vilmos, a rétsági Városi Nyugdíjas Klub tánckara, a tolmácsi énekkar és táncegyüttes, Ragács Imréné, Beke Istvánné, Cserépi Györgyné, Teknős Lászlóné, Kereczki Ferencné, a szendehelyi énekkar, az ipolyvecei hagyományőrzők és a Mona Deja-Vu táncegyüttes.
      A pergő ritmusú összeállítás több műsorszáma vastapsot aratott. Megjegyezzük méltán, hiszen igen kiváló produkciók kerültek itt színpadra. Ezért érdemes volt a környék klubjainak eljöni városunkba. Azon közösségeknek is, akik nem felléptek, hanem mások fellépének drukkoltak.
      A kezdeményezés példamutató. Képeink a mozgalmas déluttán eseményit villantják fel.
GiK - Foto: GiK, Végh József   
.
.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-