Megújult az iskola bejárata

Többen, több helyen szóvátették, hogy az iskola bejárata életveszélyes, és ilymódon a főépület előtt létesített szélfogó több funkcióját nem tudja megfelelően ellátni.
     A közvetlen veszély elhárítására tavasszal különféle műszaki megoldásokkal biztosították, hogy a repedezett, régen épített előrész ne okozzon veszélyt. Sajnos a megerősítő gerendákat többször is ismeretlen tettesek ellopták, ezzel kockáztatva az iskolásba következő napokon érkező gyermekek biztonságát, máskor pedig megrongálták a támasztékot. A felújításra anyagi források nem álltak rendelkezésre.
     Az őszi iskolakezdést követően azonban mintegy  1 millió forintos ráfordítással - melynek fedezetét az önkormányzat más forrásokból való átcsoportosítással biztosította - elbontásra került a régi épített, betonozott bejárati rész, és új, esztétikus előtető került kialakításra. Ezzel egyidőben a bejárat lépcsője is felújításra került, illetve kialakítottak egy akadálymentes közlekedést segítő rámpát is.
     Az új előtető megjelenésével más arculatot ad a főépületnek, barátságosabb, a mai anyagok felhasználásával újabban szokásos megoldással került kialakításra. Sajnos azonban - mivel nyitott - a szélfogó funkciót nem tudja betölteni. Ilymódon a kettős ajtó által biztosítható energiamegtakarítást és őrzésvédelmi biztonságot mellőzni kell, de a tanulóink érkezésekor már biztonságban érezhetik magukat és a csapdékos idéjárási körülmények között is lesz lehetőség a havat lerázni, ernyőt nyitnyi, csukni az új előtető alatt. Az iskola igazgatójának közlése szerint még hátravan a bejárati ajtó megerősítése, ami a közeljövében készül el. 
     Képeink a felújított bejáratot ábrázolják.

GiK
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-