Homage á Bartók Képzőművészeti kiállítás

2006 - több más jeles jubileum mellett - Bartók Béla születésének 125. évfordulója is. Az ünnepre szerte az országban készültek, így a Nógrád Megyei Mecénás alapítvány is. Pályázatot hirdettek Bartók Béla szellemiségének megidézésére a képzőművészet eszközeivel. Sok-sok alkotás érkezett, amelyet szakértő zsűri értékelt, díjazott, majd összeállított egy kiállításra való anyagot, azzal a céllal, hogy a megyei intézményeiben bemutatva, az emlékévhez kapcsolódó eseményekre kerüljön sor.
     A Városi Művelődési Központ és Könyvtár galériájában nyílt meg e kollekcióból az emlékező tárlat október 23-án. Megnyílt, a nagyközönség megtekinthette, és látogathatja is november 10-ig. Ünnepi köszöntő nem volt, hiszen éppen más ünnepségek sora rendeződött a szervezők, a közönség és az alkotók számára is. Ezért döntött úgy az intézmény vezetése, hogy nem megnyitót, hanem kiállítászáró rendezvényt szerveznek, ahol Bartók Béla és az életmű méltatása mellett más képzőművészeti és zeneművészeti témák is szóba kerülhetnek. Volt már erre példa Rétságon is, például Adorján Attila vezette képzőművészeti osztály kiállítása során.
     Képeink a kiállításon készültek. Kérjük a művészetek barátait, tekintsék meg a tárlatot. A "kiállítászáró" rendezvény pontos időpontját és tartalmát pedig keressék a november havi műsorok között.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-