Rétságiak sikere a megyei "Közlekedik a család" versenyen

Talán közlésre érdemesnek találják az alábbiakat, külön kiemelve azt, hogy szeptemberben nem sok család jelentkezett a rétsági döntőre, pedig már itt is szép nyeremények találtak gazdára, a továbbjutók pedig igen komoly nyereményekben részesültek. 
     Október 14-én, szombaton a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság már 12. alkalommal rendezte meg a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét. 
     A verseny célja, hogy a közlekedésrendészeti szabályokat minél szélesebb körben, játékos módon, a szülők segítségével, de a szülőkkel együtt sajátítsák el a gyerekek, különös tekintettel arra, hogy hazánkban minden évben 30 fölött van a közlekedési balesetben elhunyt gyerekek száma, és mindennap láthatjuk, hogy sem a szülők, sem a velük lévő gyerekek nem tartják be a legelemibb közlekedési szabályokat sem (a zebrától 10 méterre vonszolja át a szülő a 2. sz. főúton a gyereket, a gépkocsiban apuka és anyuka sem használ biztonsági övet, a gyerek nem ül biztonsági gyermekülésben, a kerékpárokon alig-alig van világítás felszerelve, stb.)
    A megyei döntőben a városi döntők I. és II. helyezettjei, összesen 12 család vehetett részt. 
    Rétság városát, immár nem először, a Löffler család képviselte, akik a városi döntőt imponáló fölénnyel nyerték. A csapatok KRESZ-tesztek kitöltésével, személygépkocsis- és kerékpáros ügyességi, illetve egészségügyi elméleti és gyakorlati versenyeken való részvétellel bizonyíthatták ismereteiket. A vetélkedőn a Löffler család szoros küzdelemben a második helyet érte el. A támogatók által összességében közel 2  millió forint értékben felajánlott nyereményekből ezzel - többek között - egy komplett Pentium IV számítógép-konfigurációt, egy DVD-lejátszót, egy egyhetes görögországi nyaralást, ehhez utazóbőröndöket, valamint további értékes tárgyjutalmakat és utalványokat, köztük Mezőfi Zoltán polgármester úr különdíját is megnyerték.
     Rétság város részéről a városi rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági referense, Vincze Viktor is sokat tett a megyei döntő zökkenőmentes lebonyolításáért.
     A jövő szeptemberben megrendező Rétság városi döntőre benevezés és az arra való szorgalmas felkészülés tehát az elsajátítandó tudás megszerzésén túl már a városi döntőn, de továbbjutás esetén a megyei döntőn is nagyon értékes tárgyak megnyerésének lehetőségével kecsegtet, így 2007-ben minden érdeklődő családnak érdemes lesz elindulnia a vetélkedőn.

Üdvözlettel: Bóna Gyula  Foto: Kaszás Ottó
(Köszönet a képekért és a cikkért a szerzőknek)
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-