Ultrakönnyű Repülők Találkozója

Már hatodik éve, hogy így június elején Rétságon jönnek össze a sportrepülők szerelmesei. Az Ultrakönnyű repülő külön család. E kategória megszállottai határozták el 2001-ben, hogy találkozóra hívják a sporttársakat. Választásuk a Rétság határában található egykori honvédségi sportközpontra esett, hiszen itt a Börzsöny lábánál, csodálatos természeti környezet jó feltéteteleket kínál a repüléshez. A választást persze könnyítette, hogy a sporttelep szomszédságában az egykori honvédségi gyakorlótér alkalmas helyet biztosít az ideiglenes repülőtér kialakításához.
     A találkozás, a közös repülés élményén és a szakmai programokon túl, a nagyközönség is jól szórakozhatott. Ebben az évben belépőjegy nélkül látogatható 3 napos fesztivál ideje alatt a színpadon folymatosan különféle műsorokkal kedveskedtek a látogatóknak. Vásárlási lehetőség is akadt bőven, és aki enni, ini akart az is talált bő választékban magánakvalót. Volt is látogató bőven, a majális hangulatát idéző állandó nyüzsgő, peszgő tömeg most sem maradt el.
     Az időjárás kellemesen alakult, bár szombat délután viharfelhők gyülekeztek, megszólaltak a döbörgő égi dobok, de végül nem lett zivatar. A vállalkozó kedvűek nemcsak nézhették a mesteri módon megépített repülő szerkezeteket, hanem sétarepülés keretében szét is nézhettek a magasból.
    A vasárnapi nap is rengeteg látnivalót kinál. Aki szombaton elmulasztotta, és e tudósítás alapján kedvet kapott, még érdemes kimenni. Az útvonalat  már a 2-es útról táblák jelzik a messziől látogatóknak, a rétságiak pedig a Sportkombinátot keressék, ott aztán már mindent kegtalálnak.
     Képriportunk az eseményen készült.

Szöveg: GiK Foto: Gubo,  BJ.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-