Magyar Kultúra Napja 2006.

Már évek óta nemzeti Himnuszunk "születésnapján" ünnepeljük magyar kultúrát. 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a legismertebb és legszentebb magyar költeményt. 
     Ezen alkalomból Rétságon is hagyománya van az ünneplésnek. 2006-ban a Városi Könyvtár által rendezett színvonalas program keretében nemcsak emlékeztünk a kultúrára, hanem részeseivé válhattunk a helyi alkotók által létrehozott közös szellemi értékeknek. Többszörösen is, hiszen az esemény első részében a legfiatalabbak műveit értékelte Varga Nándorné a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóhelyettese. A "Lakóhelyünk Rétság" című pályázatra érkezett alkotásokat méltatta, majd az idén legjobbnak ítélt versek, prózák benyújtóinak átadta a díjakat.
     Ezt követően "Üzenetek, vallomások, strófák" címmel Budai Zoltán, városunk fiatal de igen tehetséges előadójától hallhattunk irodalmi összeállítást. A címadás nem véletlen, hiszen ezen jelzők alatt jelent meg már két alkalommal a helyi irodalmi kör, a Spangár András nevével fémjelzett alkotóműhely antológiája. Az előadóesten ezekből a gyűjteményekből hallhattunk részleteket, amelyet az alkotók egy része is megtisztelt jelenlétével. Ilymódon a Magyar Kultúra Napját legméltóbbképpen városunk kultúrájának felelevenítésével sikerült emlékezetessé tenni. Képriportunk az eseményről készült.

GiK
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-