Kiállítást nyitott a Gobelin Kör

Már hagyománnyá vált, hogy a művelődési központ művészeti közöségei kiállítás keretében mutatják meg alkotásaikat a nagyérdemű közönségnek. Legutóbb a Fotókör mutatkozott be, november elején pedig az intézményben működő Gobelin kör. A megnyitó ünnepélyesége közepette Varga Nándorné - a házigazda intézmény igazgatóhelyettese - köszöntötte a megjelenteket, majd Majnik László gitárjátéka emelte az est fényét. A kör vezetője Várszegi István többek között elmondta, hogy egyre nagyobb az efféle művészeti alkotótevékenység népszerűsége. Több tagjuk van aki nem Rétságról jár a havi összejövetelekre, de példájuk alapján már más szomszédos településen is alakult hasonló szakkör. 
     A kör tagjai: Asztalos-Vincze Katalin, Bartos Jánoné, Bognár Lajosné, Csurja Sándorné, Daka Istvánné, Hajduk Jánosné, Hajduk Pálné, Kálmán Beáta, Kalmár Sándorné, Kecskés Lászlóné, Makkai Józsefné, Mészáros Beáta, Moczok Dóra, Moczok Jánosné, Metyovinyi Beatrix, Neumayer Bettina, Neumayer Istvánné, Salgai Ferencné, Szabó Tamás, Szabó Viktória, Szíjártó Lászlóné, Takács Lajosné, Vargáné Nagy Anikó, Vincze Jánosné, Vitézné Tóth Edit.
     Azt gondolná a látogató, hogy igen nehéz már ötödik éve mindig újabb alkotásokkal megjelenni, hiszen egy gobelin figyelmes, aprólékos munkát, kitartást követel. Mégis bőven akad új kép, olyannyira, hogy egyes körtagok az otthon is bőségesen meglévő választékból 3-4 művet is elhoztak, mert szerették volna viszontlátni a falakon. Azonban ez a vágy nem valósulhatott meg, mert a rendezők úgy döntöttek, hogy minden alkotó 1-1 képpel szerepelhet, hiszen a terem nagysága nem tette lehetővé, hogy mindenki 2 munkát helyezzen el. Kár, mert órákig lehet gyönyörködni a gondos aprólékossággal elkészített textilképekben. Alábbi képriportunk a megnyitó alkalmával készült. A bemutató november 24-ig tekinthető meg.
GiK
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-