Útfelújítás a 2-es úton

A rétsági lakosok régóta szeretnének valamiféle forgalomlassító megoldást, hogy a várost átvezető 2-es számú főútvonalon dübörgő nagyméretű járművek ne okozhassanak olyan balesetveszélyt, ami sajnos már nem egy tragédiához vezetett. Ez a kívánság - ha csak néhány hétre - megvalósult a település közepén. 
    ( Kevesen tudják, hogy a város útjainak karbantartása Rétság Önkormányzatásnak feladata, de ez alól kivétel a 2-es számú fő közlekedési út, amelyet nem a város tart fenn, azt nem is javíthatja. Legfeljebb kérheti és sürgetheti a szükséges tennivalók elvégzését.) 
     Az útfenntartó végzett javításokat a burkolaton. Egyes szakaszokon a gyűrődéseket, a nagyobb kátyúkat javították ki. Így például a városközpontban lévő buszmegállókban, a posta, a templom melletti szakaszon. Sokan örömmel nyugtázzák a munkálatokat, de kritikai észrevételek is elhangzottak. A nagyfelületű javítások mellett néhány méterre kisebb kátyúk, repedezések találhatók, amibe még a szállító autó platóján megmaradó aszfalt is elég lenne. Sajnos ezekbe mégsem jutott a javítóanyagból, emmiatt tovább mélyülnek, a töredezések helyén rövid idő után újabb gödrök keletkeznek. A munkák során láthatóvá vált az útszerkezet alapja. Jól kivehető, a 4-6 cm aszfaltréteg alatt a régi kockaköves borítás. Ez valamelyest állja az idő próbáját, de a felette lévő aszfalt rendre felgyűrődik, és sérülékenyebb, mint a megfelelő alapra épített út. Hiszen az egykori út nem a mai terhelésre lett tervezve. Most - habár az autó kerekét a foltos javítás is dobálja - legalább nagyobb kátyúk, veszélyes gödrök eltüntek. Az ittlakók hálásak a munkát végzőknek, de reménykednek benne, hogy egyszer egy olyan útrekostrukcióra kerül sor a városban, ami hosszú ideig, jó közlekedést biztosít a napi közel 10000 járműnek.

GiK
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-