A Magyar Kultúra Napja

Ünnepeink sorában az új év kezdetének közelében ott található a Magyar Kultúra Napja január 22-e. Ezt az ünnepet nem jelöli pirossal szedetten a naptár, mégis lényeges, fontos, mert ilyenkor a magyar kultúra teljes egészére próbálunk figyelni és talán ilyenkor döbbenünk rá mennyi, de mennyi érték, szellemi és tárgyi alkotás gazdagítja életünket, teszi színesebbé. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz című írását, ennek emlékére 1989 óta ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Méltóbb napot aligha választhattunk volna ennek megünneplésére, mint nemzeti fohászunknak a születésnapját.
     Rétságon, ebből az alkalomból, könyvtárunk vendége volt Sellei Zoltán, a Magyar Kultúra Lovagja, aki a magyar irodalom gyöngyszemeit művészi fokon tolmácsolta számunkra.
     Az ünnepi műsor keretén belül került sor a decemberben meghirdetett vers- és prózaíró pályázat értékelésére és a díjak átadására. A három legjobb pályamű írójának Jaloveczki Boglárka, Panykó Szelina és Vincze Áron bizonyultak. Gratulálunk és további sok  sikert és elismerést kívánunk nekik! 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-