Gyermek Tánctalálkozó
 

Igazi találkozói hangulat fogadta a fellépő együtteseket a rétsági művelődési központ szinháztermében 2004. november 20-án, szombaton délután. Az együttesek népes csapatai, az általuk meghívott vendégek foglaltak helyet elsősorban a nézőtéren. Kár hogy a város és környéke közönségének nem keltette fel érdeklődését az interneten, a Hangadóban és plakátokon hirdetett rendezvény, mert nyugodtan mondhatjuk, egy kellemes délutánban volt részük mindazoknak akik eljöttek.
     A Szlovák Kisebbségi Önkormányzat a Városi Művelődési Központ és Könyvtár közreműködésével már második alkalommal rendezi meg az eseményt, amellyel hagyományt kivánt teremteni, és ilymódon -  fellépési lehetőséget biztositva a gyermek táncoló közösségeknek - támogatni is a városkörnyék hasonló csoportjait.
     A színpadon a műfajok sokszinűsége jól megfért egymás mellett. A modern tánctól a néptáncig a tánc művelői nagy megértésben, egymás produkcióját örömmel fogadták. Felléptek: acsai néptáncosok, nézsai néptáncosok, kóspallagi néptáncosok, pilisszentkereszti modern táncosok, rétsági modern táncosok, rétsági óvodások.
     Képes beszámolónk az eseményen készült.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-