Önkormányzati választási információk
Módosítva: 2014.10.12.
frissítve 19.55.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez


Választási eredmények adatfeltöltés függvényében >>>

-
Tisztelt Olvasók!

      Korábbi hagyományainkhoz híven ebben az évben is készítünk egy összefoglaló, gyűjtő oldalt, amelyen a rétsági önkormányzati választással kapcsolatos információk megtalálhatók. Itt lesznek elérhetők a regisztrált polgármester és képviselő-jelöltek, ugyanúgy, mint a bemutatkozó cikkek, illetve a legvégén az eredmények. Az alapinformációkon túl elérhetők lesznek elemzések, korábbi adatok, sőt előzetes szavazógép is készül. Érdemes tehát gyakran visszatérni, hiszen az oldal tartalma folyamatosan frissül. A címlapon elhelyezésre kerül a fenti banner, erre kattintva mindig érhető ez az oldal.
Fontos tudnivaló
1. A kettős jelölésről
      Itt is lehet látni, hogy a polgármester jelöltek közül 3 fő egyben képviselőnek is jelöltette magát. Ez az új választási rendszerben teljesen természetes. Tehát lehet - és aki támogatni akarja egy jelölt bejutását, annak kell - ugyanazon személyt polgármesternek és képviselőnek is jelölni. Ez tehát itt is és az október 12-i választásnál is így van. A 2010. évi L. törvény a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról a övetkezőképpen rendelkezik: "13. §. (3) Ha az egyéni lista jelöltjét polgármesternek megválasztották, az egyéni listáról törölni kell, és helyébe a következő legtöbb szavazatot elért jelölt lép."  Ez gyakorlatilag törvényi szintre emeli a kettős jelölést, és rendelkezik is a megválasztott polgármester státuszáról. Ez tehát nem különlegesség, hanem törvényi lehetőség. A jelölt is élhet vele, a választó pedig mindkét szavazólapon jelölheti.
Bemutatkozási lehetőség jelölteknek
     Portálunk szerkesztősége a korábbiakhoz hasonlóan jelen választási ciklusban is bemutatkozási lehetőséget biztosít az önkormányzati választás jelöltjeinek bemutatkozására. Biztosan állíthatjuk, hogy más helyi midiumokhoz képest legrövidebb átfutási idővel, és könnyű kikereshetőséggel.
Mit kell tenni?
     Aki összegyűjtötte az elegendő aláírást, és jelöltként nyilvántartásba vették elküldheti a webmester számára bemutatkozó anyagát. Ez kb 1 gépelt oldal word formátumban, és 1 fotó. A szöveg egységes formára szerkesztve, de tartalmi változtatás nélkül, a jelöltek ABC sorrendjében jelenik meg a megküldést követően azonnal (24 órán belül.)
     A portál látogatottságát itt nem szükséges ismeretteni, kétségtelen hogy naponta megközelítően 1000 néző többsége rétsági, akik választási döntéseikben támaszkodhatnak az itt is közzétett információkra.   Anyagokat a webmesternek kell megküldeni a karoly@girasek.hu címre

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE KITŰZTE
A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK
ÁLTALÁNOS VÁLASZTÁSÁT.
A SZAVAZÁS NAPJA:
2014. OKTÓBER 12.
A SZAVAZÁS 6.00 ÓRÁTÓL 19.00 ÓRÁIG TART.
A VÁLASZTÓI NÉVJEGYZÉK
A választópolgárok a névjegyzékbe történt felvételükről
2014. augusztus 25-ig kapnak értesítést.
AJÁNLÁS
Jelöltet ajánlani ajánlóíven lehet.
A választókerületben választójoggal rendelkező választópolgár
2014. szeptember 8-ig ajánlhat jelöltet.
Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat.
A SZAVAZÁS
A választópolgár személyesen, a lakcíme szerinti szavazókörben szavazhat.
Az a választópolgár, aki 2014. június 23-ig tartózkodási helyet létesített,
és tartózkodási helyének érvényessége legalább a szavazás napjáig tart,
átjelentkezéssel a tartózkodási helyén szavazhat. Átjelentkezésre irányuló
kérelmet 2014. október 10-én 16.00 óráig lehet benyújtani a www.valasztas.hu
oldalon vagy levélben, illetve személyesen a helyi választási irodában.
Részletes tájékoztatásért látogassa meg a www.valasztas.hu weboldalt,
vagy forduljon a polgármesteri hivatalban működő választási irodához.
Nemzeti Választási Iroda
A képre kattintva megnyitható
A képre kattintva nagyban megnyitható
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-