HANGADÓ
2007. MÁRCIUS 

Irány Kecskemét!
-
Asztalitenisz csapatunk háza táján ismét egy fantasztikus eredmény született a napokban, hiszen csapatunk két erőssége Vass Dóra és Szikszai Nóra is bejutott a Kecskeméten megrendezésre kerülő Országos Asztalitenisz Diákolimpia döntőjébe.
     Tavaly még csak esélyesként, idén már biztos továbbjutóként állhattak asztalhoz lányaink a Szendehelyen megrendezett Nógrád Megyei Diákolimpián. 
     Lányaink remek, rutinos, érett játékkal kápráztatták el a megjelent nagyszámú nézőközönséget.
Asztalitenisz csapatunknál 2003. óta tart ez a remek széria, hisz azóta minden évben van országos továbbjutónk, de eddig csak a csapat fiúága bizonyított. Az idei évben végre beért annak a négy éve tartó, fárasztó és nehéz edzésmunkának a gyümölcse, melyet a két lány végzett. 
Hogy a két lány győzelme nem a véletlen műve volt, az is bizonyítja, hogy a Nógrád Megyei Asztalitenisz Szövetség által kiadott újonc és serdülő ranglistát is toronymagasan vezetik lányaink. Hajrá lányok, sok sikert Kecskeméten!
     A fiúknál jelen pillanatban csapatépítés folyik, így minden kis sikernek örültünk a szendehelyi megyei diákolimpia versenyein. 
     Minden játékosról elmondhatjuk, hogy remekül küzdött, de Maczali Dániel és Kőrösi Mátyás játéka kiemelkedő színvonalú volt. Matyi fél éves kihagyás után nagy csatában szerezte meg a fiú III.-ik korcsoport 2. helyét, Maczali Dániel és Gálik Ádám pedig az összevont korcsoport harmadik helyét csípte meg a már tavaly is élen végzett két nagybátonyi VASK játékos mögött.
Eredmények: I. korcsoprtos fiú:  1.hely Balázsy Áron, II. korcsoportos fiú: 2. hely Nagy Erik III.  korcsoportos fiú: 2. hely Kőrösi Mátyás, IV. korcsoportos fiú: 3. hely Maczali Dániel III. korcsoportos leány: 1. hely Szikszai Nóra,  2. hely Vass Dóra, A döntőben: Szikszai-Vass: 3:2 II.-IV. összevont korcsoport leány: 1. hely Vass Dóra 2. hely Szikszai Nóra A döntőben: Vass-Szikszai: 3:2 A csapatot az alábbi játékosok erősítették még: Balázsy Ádám, Gyuricza Ádám, Nagy Szilveszter.

Rétsági siker Salgótarjánban
     Megszokott formáját hozva, ismét sikeresen szerepelt asztalitenisz csapatunk a február 17.-én Salgótarjánban megrendezett 2007. évi megyei egyéni és páros asztalitenisz bajnokságon. Nógrád megye városaiból, falvaiból érkezett mintegy 200-230 résztvevő közül, a hagyományokhoz híven gyerekeink ismételten sok-sok éremmel ajándékoztak meg minket.
     A csapat fegyelmezettsége, harcossága a sportolóink felkészültsége, küzdőszelleme mutatkozott meg az egész verseny során. A csarnokban éppen játszót a többiek a nézőtérről drukkolva buzdították a siker elérésére. A résztvevő versenyzők közül lányaink játéktudása magasan kiemelkedett a mezőnyből, ennek megfelelően érmeink nagy részét ők „szállították”. Kiemelten magas színvonalú játékot mutatott be Juhász Nóri, Szikszai Nóri és Vass Dóri . Szép volt lányok!!!  A fiúknak sincs semmi szégyellni valójuk, ők is hősiesen helyt álltak a nagy múltú csapatokkal felvonuló, nehéz mezőnyben.
     Nagyon jó játékkal hívta fel magára a figyelmet Maczali Dani, Gálik Ádám, Kőrösi Matyi, Nagy Szilveszter és Balázsy Áron is. Természetesen a többiek is tisztességesen küzdöttek, de a további eredmények eléréséhez rengeteg munka, tanulás, akarat és áldozatvállalás kell mindenki részéről.
     Jó érzés volt, ahogy a többi csapatvezető már, mint „nagycsaládtagot” fogadtak minket és elismerően gratuláltak a rétsági csapatvezetőknek, Sági Zoltánnak és Fazekas Pálnak az elvégzett munkájukért.  Egyre jobban látszik, "beérik a gyümölcse" annak a munkának, erőfeszítésnek, küzdelemnek, amit a szakosztályvezetés az elmúlt 7 év alatt tett az egyesület létrejöttéért, fennmaradásáért és működéséért. Ez az a szakosztály, amely rétságiakért jött létre és csak rétságiaknak ad sportolási, versenyzési lehetőségeket. A salgótarjáni versenybizottság is megelégedését fejezte ki a csapatépítés és a rétságiak összefogása miatt.
     Köszönetet mondunk az általános iskola Igazgatójának és Gálik Józsefnek egyesületünk áldozatos támogatásáért, valamint köszönet a szülőknek és mindenkinek, aki a  felkészülést és az egyesületet támogatja.
     Továbbra is szeretettel várjuk az asztaliteniszezni vágyó rétságiakat.
Eredmény lista:  Újonc leány: 1. hely. Szikszai Nóra, Serdülő leány: 1. hely. Szikszai Nóra, 2. hely.   Vass Dóra, Ifi leány: 1. hely. Juhász Nóra 2. hely. Vass Dóra Ifi leány páros: 1. hely. Vass Dóra-Szikszai Nóra  2. hely. Juhász Nóra-Bodonyi Boglárka (Szendehely) Felnőtt női: 3. hely. Juhász Nóra Felnőtt női páros: 1. hely. Juhász Nóra-Dr. Kádárkuti  Enikő (Pásztó) Serdülő fiú: 3. hely.     Maczali Dániel, Ifjúsági fiú páros: 3. hely. Gálik Ádám-Maczali Dániel.

- KA-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-