HANGADÓ
2006. JÚLIUS 

Elkezdődött az Evangélikus Gyülekezet imaházának felújítása 

Legendás története van a helyi Evangélikus Gyülekezet Imaházának. Az egykor egyházi célokat szolgáló - és az egyház tulajdonában lévő - épületet a rendszerváltás előtti években részben a város kezelte és abban iskolai oktatás folyt. 
     Amikor az egyház a házat minden részével együtt újra birtokba vehette a legszükségesebb munkákat végezték el, hiszen nem állt rendelkezésre elég pénz, a teljes felújításhoz. Annak idején külső festésen, a tetőn elengedhetetlen javításokon kívül nem futotta többre. 
     A 2006 júniusában elkezdődő - szinte teljesörű - felújítást mintegy 6 milliós költségét a közösség több forrásból finanszírozza. Az egyházközség által gyűjtött összegeken kívül adományokból, és - többek között - a városi önkormányzat 200 ezer Ft támogatásából is állt össze az a pénz, ami szükséges az épület teljes megújításához. 
     A mostani rekonstrukció során kicserélik a ház tetőszerkezetét, új, korszerű ablakokat, ajtókat építenek be, a fűtéskorszerűsítés a földgáz bevezetésével válik lehetővé, s mindezekkel együtt a belső és külső falfelületek is megújulnak. 

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-