HANGADÓ
2006. MÁRCIUS 

Szellemi diákolimpia 2006 

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Nógrád Megyei Diáksport Tanács Rétság városában rendezte meg a Dr. Mező Ferencről elnevezett Szellemi Diákolimpia kelet-magyarországi döntőjét. A Dunán túl lévő megyék vetélkedésére ugyanezen időpontban Tatán került sor. A rangos verseny rendezési jogát amiatt kaphatta meg városunk, hogy versenyzői évek óta a legkiválóbbak közt szerepelnek, sőt az elmúlt évben az országos első helyezést is elnyerték.
     Az olimpiai himnusz elhangzása után elkezdődött a szellemi vetélkedés. A tizenkét csapat Kiskunfélegyházáról, Kalocsáról, Homrogdról, Bánhorvátiból, Hódmezővásárhelyről, Debrecenből, Püspükhatvanból, Nagykőrösről, Ófehértóról és Nyírbátorról érkezett, de jelen voltak a főváros versenyzői és természetesen városunk képviselői is. 
     A zsüri elnöke Polyák Imre olimpiai bajnok birkózó, tagjai Dr. Kollár Mihály és Hegedűs Géza sporttörténészek, valamint Tolnai Nándor, a Nógrád megyei Diáksportszövetség titkára voltak. A rangos vetélkedő játékvezetője Dr. Jakabháziné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára volt.
     A verseny ez alkalommal Ófehértó csapata nyerte, második helyen Nagykőrös, harmadikon Kiskunfélegyháza végzett. A rétságiak – csakúgy, mint tavaly a negyedik helyet érték el, s így ők is részt vehetnek a március 18-án, Budapesten rendezendő országos döntőn.


www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-