HANGADÓ
2006. FEBRUÁR 

Asztalitenisz hírek

Az asztalitenisz Klub történetének eddigi legnépesebb és az utánpótláskorúakat figyelembe véve, a legrangosabb mezőnyét sikerült idecsábítani Október 23.-a tiszteletére megrendezett IX. Rétság Kupára.
     Tíz egyesületből 106 fő nevezését regisztráltuk. Az alábbi egyesületek versenyzői álltak az asztalokhoz: Balassagyarmat Dózsa SE, Bátonyterenye VASK, Pásztó AC, Salgótarján Petőfi SE, Budapest STIGA, Csepeli Asztalitenisz SE, Szendehely, Vác Reménység SE, Aszód SE, Főnix SE Rétság.
     Több országos ranglistán szereplő versenyző között, bármilyen színű érem is felér egy győzelemmel, így le a kalappal minden dobogón végzett versenyzőnk előtt. Rétsági versenyzőink eredményei:  Serdülő leány: 1. Szikszai Nóra, 3. Vass Dóra, Felnőtt női: 3. Szikszai Nóra, 3. Juhász Nóra, Serdülő fiú: 3. Maring Attila, Ifjúsági fiú: 3. Sági Bence Köszönjük az Általános Iskola versenyhez nyújtott segítségét!
     2005. évi Nógrád megyei leány TOP 12 verseny Szendehely: Nagy reményekkel utaztunk a Szendehelyen megrendezett meghívásos versenyre.  Két lányunk kapott indulási jogot, és ők be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket.  Szikszai Nóra első helyezést ért el, és visszavágott a nagy riválisnak a több éven át  elszenvedett vereségekért és a még nagyon fájó országos továbbjutást eldöntő Diákolimpiai elődöntőért. Hurrá! Másik ügyes lányunk, Vass Dóra nagy küzdelemben búcsúzott el a döntőtől, de az ő bronzérme is szépen csillogott.
     Ifjúsági korú leányaink is tartogattak még meglepetéseket, hiszen Juhász Nóra második, míg a rossz napot kifogó Maring Beatrix a harmadik helyezést szerezte meg.
     2005. évi Nógrád megyei fiú TOP 12 verseny Pásztó: A fiúk mezőnyében már egy kicsit nehezebb dolga volt a rétsági csapatnak, itt csakis a tisztes helytállás volt a cél. Versenyzőink néhány egymás ellen vívott nagy csata után  a középmezőnyben végeztek. A helyezések a következőképpen alakultak: Gálik Ádám 5. helyezés,  Maring Attila 6. helyezés, Maczali Dániel 7. helyezés. 
      Budenszki Dániel és Furák Martin az ifjúsági korcsoport két indulója volt, de ez a mezőny még nagyon erősnek bizonyult nekik, a cél itt is a tisztes helytállás lehetett.
      A 2005.-ös Diákolimpián is jól szerepeltek gyerekeink, de mi egy picit többet szerettünk volna. A megyei döntőre az alábbi versenyzőink jutottak tovább: Kőrösi Mátyás, Újpál Balázs, Garai Ákos, Maczali Dániel, Maring Attila, Gálik Ádám, Budenszki Dániel, Vass Dóra, Szikszai Nóra. A figyelem az összevont korcsoportokra irányult elsősorban, hiszen ez dönti el az országos döntőbe jutás sorsát.
      A fiúkon a papírforma szerint csak a csoda segíthetett volna, így nagyon örültünk a saját korcsoportokban elért remek eredményeknek. 
      A lányokat már sajnos megkönnyeztük, hiszen a tavalyi 3. helyezés, és az előzetes forma alapján cél csakis az országos döntő lehetett. Azt hiszem nem is a tudással volt a gond, túl nagy volt a lelki teher, így újra csak a dobogó harmadik fokára állhattak fel lányaink. Hajrá lányok, jövőre sikerül!
      Eredmények:  Fiúk:  95-96-os szül.: 1. Kőrösi Mátyás,  3. Újpál Balázs. 93-94-es szül.:            1. Maczali Dániel,  3. Budenszki Dániel, 3. Maring Attila.  Lányok: 93-94-es szül.: 1. Szikszai Nóra, 2. Vass Dóra, Összevont fiú kcs.: 3. Maczali Dániel. Összevont leány kcs.: 3. Vass Dóra 3. Szikszai Nóra
     A végére egy örvendetes eredmény:  Hogy ne szakadjon meg a „hagyomány”, az egyesület életében, a fiúknál mégis lesz, immár 4.-ik alkalommal országos továbbjutónk. Sági Bence 3.-ik alkalommal szerezte meg a jogot az indulásra, az idén Pest megye színeiben első helyen jutott tovább az Asztalitenisz Országos Diákolimpia Budaőrsi döntőjébe.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-