HANGADÓ
2006. JANUÁR 

Pamacs, Kócmajom és barátai bemutatkoznak

December első hetében a Gyermekkönyvhét alkalmából városunk könyvtárában is nagyon sok esemény történt. Volt mesefilm-vetítés, könyvismertetők és könyvbemutató. 
     Külön figyelmet szenteltünk annak, hogy gyermekkönyvekből könyvkiemelések segítségével felhívjuk a figyelmet az olvasás fontosságára. Karácsonyi készülődés címmel egy külön részleget rendeztünk be azoknak, akik saját készítésű ajándékokkal szerették volna meglepni szeretteiket az ünnep alkalmából és ihletet kerestek az ajándékok elkészítéséhez. 
     December 10-én, szombaton, Kassovitz László mesekönyvíró volt a vendégünk. Tüneményes könyveit, a Pamacs, valamint a Kócmajom címűeket nagy szeretettel fogadta a közönség. Sokan örültek annak, hogy az emberi tulajdonságokkal felruházott állatok nem az erőszak hívei és a mindennapok problémáit békés úton rendezik és a szeretet mindenhatóságát tartják szem előtt. Örömmel hallottuk, hogy ennek a sorozatnak további kötetei is készülőben vannak, tehát a Pamacs kutya kalandjai tovább folytatódnak és megjelenik a szerző kutyájának, Sanyinak az alakja is a folytatásban. Magát a kötetlen beszélgetést a szerzővel a Kabát együttes játéka színesítette karácsonyi dalokkal és gyerekdalokkal. A könyvbemutató a nagyon jó, a zene miatt karácsonyi hangulatban ért véget.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-