HANGADÓ
2005. DECEMBER 

Év végi közgyűlés a Hunyadi János Nyugállományúak Klubjánál

Az éves tevének, valamint az alapszabályzatban meghatározottak szerint november 26-án megtartotta az évzáró közgyűlését.
     A beszámoló előtt a Honvéd Együttes tagjai vidám műsort adtak elő operett dalokból. Az együttes tagjai voltak: Forgács Szilvia művésznő, Tarján Pál és O. Szabó István művészek.
     A vidám műsor befejeztével a klub elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége részéről Gál István nyá. ezredes, Daróczi Ferenc nyá. alezredes Urakat. Mezőfi Zoltán Polgármester Urat, Dr. Szájbely Ernő főorvos Urat, a Nógrád Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság küldöttét, a Rétsági Rendőrkapitányság vezetőjét Gubo Zoltán rendőr alezredes urat.
     A beszámolóban értékelte, hogy a tervben meghatározott feladatok mennyire realizálódtak a végrehajtásban. Kiemelésre került, hogy a betervezett feladatok gerincét a klubdélutánok, a kirándulások és a közös rendezvények képezték.
     Március 8-a Nemzetközi Nőnap megünneplése, ahol szívből és virággal köszöntötték a hölgyeiket. Március 15. műsorának megtekintése és az 1848-49-ben elesett hősök emléktáblájának megkoszorúzásával fejeződött be.
     Május hónapban, ahol az együttműködés szép példája a Lövész Klub tagjaival Budapesten a II. világháború 60., József Attila születésének 100. évfordulója tiszteletére rendezett lőversenyen vettek részt. A versenyen kiemelkedő eredményt értek el Fodor László nyá. alezredes egyéni első, Pethő Sándor alezredes harmadik helyezést ért el.
     Július hónapot sem a tétlenség jellemezte. A pályázatból, az önkormányzat testületének adományából megszervezték József Attila születésének 100. évfordulója alkalmából a Balatonszárszóra történő látogatást. A látogatás színvonalát emelte, hogy Balatonszemesen szabadságát töltő Dr. Szájbely Ernő főorvos úr átjött Balatonszárszóra és segített a program lebonyolításában.
A beszámolóban kritikusan elhangzott, hogy a klub vezetése nem tervezett túl sokat. Ez adódott abból, hogy az idő sem engedte és az anyagi helyzetet is figyelembe kellett venni.
     A beszámolót a tagság elfogadta, az ismertetett 2006. évi feladat tervet pedig jóváhagyta.
     A beszámoló befejeztével a klubelnök köszönetet mondott azoknak, akik segítették a szervezet munkáját. A Polgármesteri Hivatalnak és Képviselő-testületének, a BEOSZ-nak a támogatásért, úgy erkölcsi, mint anyagi téren. a Nm-i Hadkiegészítő Parancsnokságnak, aki az üdülésekhez és az érdekvédelemhez nagy segítséget nyújtott, és mindazoknak, akik tették a dolgukat és a vezetésben tevékenykedtek: Vígh Béláné elnökhelyettesnek, Vígh Attilának, Répássy Imre tzls, Török János tzls, Beke Istvánnénak.
     A beszámoló finom vacsorával és vidám társalgással záródott.

Riczler József klubelnök
A klub honlapja portálunkon >>>
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-