HANGADÓ
2005. MÁRCIUS ..

Ülve a helyes testtartásért

Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb népegészségügyi problémát a gyerekkortól jelentkező hanyag tartás és a különböző gerincformitások jelentik.
     Az elmúlt tanévben az Egészség Évtizedének Nemzeti progjamja  pályázatot hirdetett  a gyerekek egészségének védelmére, és fejlesztése érdekében az iskolai oktatás és nevelés továbbfejlesztésére, a testmozgásban gazdag életmód elsajátítására.
     A pályázaton nyert összegből nagy Fit-Ball labdákat vettünk, amelyek a testnevelés órákat teszik változatossá, döntően a gerincproblémák megelőzésére, javítására.
     A Fit-Ball labda hasznossága mellett megismerkedtünk az ék alakú, felfújható ülőpárnával. Az ükőpárna a csípő előredőlése révén lehetővé teszi a helyes ülőpozíció felvételét. Tudjuk, hogy az iskolában nincsenek megfelelő ülőbútorok, a felfújható, ék alakú ülőpárnát a padra helyezve biztosíthatjuk a helyes testtartást. Az elmúlt évben 10 darabot sikerült megvásárolnunk, tapasztaltuk hasznosságát, pozitív élettani hatását. Kértük a szülőket az 1% befizetésére az Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványra. Ebből az összegből 26 db ülőpárnát vásároltunk 100.000. Ft értékben, így a két első osztályt el tudtuk látni.
     Biztosak vagyunk benne, hogy ezzel az egyszerű egyszerű eszközzel pozitív élettani hatásokat érünk el, ha a tanulók elfogadják és megfelelően, rendszeresen használják – tanári irányítással.
Nógrád megyében egyedülálló kezdeményezés.
     Kérjük, aki tud támogatni az 1% befizetésével, mások meggyőzésével, vagy bizonyos összeg támogatásával, előre is köszönjük.

Partos Gáborné
testnevelés mkv
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-