HANGADÓ
2005. JANUÁR ..

Hunyadi Klub hírei
--
Év végi beszámoló közgyűlés a Hunyadi János Nyugállományúak Klubjánál.

Az éves tervének megfelelően 2004. november 27-én a klub beszámolt egész évi tevékenységéről eredményeiről, esetleges sikertelenségeiről is.
     A klub elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket, akik jelenlétükkel megtisztelték a közgyűlést.
Vendégeink voltak: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnök helyettese, Budapesti Régió elnöke, Nógrád Megyei Kiegészítő Parancsnokság helyettese és két munkatársa, Rétság Város Polgármestere és alpolgármestere, és Dr. Szájbéli Ernő főorvos Úr.
     A beszámoló ez esetben rendhagyó volt, mert az egész ünnepségünk a Magyar Honvédség Központi Művészegyüttesének vidám műsorával kezdődött.
A klub elnöke beszámolójában értékelte a 2004. évre betervezett rendezvényeket. A feladatok gerincét a klubdélutánok és a kirándulások képezték. Kiemelkedőek voltak: 

  • Március 8-i Nemzetközi Nőnap megünneplése, ahol köszöntöttük a hölgyeinket virággal, verssel, zenével. 
  • Március 15-e megünneplése, emléktábla megkoszorúzása. 
  • Június hónapban a Gödi melegvizű strand, valamint a művelődési központ szervezésében egy Operett Gála műsor megtekintése, a Horgony Színpad előadásában. A színház tanulságos volt számunkra, ugyanis jobban oda kell figyelnünk a művelődési központ programjaira, mert így áthidalhatjuk a fővárosba való utazást egy-egy színdarab megtekintéséért. 
  • Augusztus 7-re sikerült megszerveznünk a pályázati nyereményünk terhére Balassi Bálint évfordulójára való megemlékezés keretén belül Balassi szülőhelyének, Zólyom várának megtekintését. A kirándulás csodálatos volt, főleg az Alsó-Tátra lábánál lévő kis falvak, amelyek a magyar tájakon lévő falvainkkal egyformák.

  • Zólyom vára nagyon jól beilleszkedik a város környezetébe. A várat az idő, az enyészet még nem tette tönkre, jogosan büszkélkedik, mint a város dísze. Jó volt látni, amíg ott voltunk, hogy több magyar ifjú pár esküvői ruhában a vár előtt fényképezkedett, – hogy megörökítsék az utókornak, gyerekeiknek egy humanista költő és katona szülőhelyét.
A klub elnöke a beszámoló végén kiemelte, hogy a szűkre szabott éves tervüket igyekeztek zökkenőmentesen, jó gazdálkodással teljesíteni. Az éves gazdálkodásunkat figyelembe véve köszönetet mondunk mindazoknak, akik anyagiakkal és erkölcsiekben is támogattak.
Köszönetet mondunk: - Polgármesteri Hivatalnak - BEOSZ által nyújtott segítséget a pályázatok elnyeréséhez - Nm-i HADKIEG. Pk-nak, aki az üdülésekben és az erkölcsi elismerésekben segített. - Azon tagoknak, akik adójuk 1 %-val segítették klubunkat.
     Az elnök beszámolóját a tagság elfogadta, a 2005. évi tervet pedig jóváhagyta. A beszámolót követően a közgyűlést finom vacsora, halk, lágy zene és vidám beszélgetés zárta.
Riczler József klubelnök
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-