HANGADÓ
2004. OKTÓBER ..

Erőemelő verseny Rétságon
Az erőemelés sportág az új sportágak közé tartozik. Leginkább a súlyemeléshez lehetne hasonlítani. Három gyakorlatból áll: guggolás, fekvenyomás és a felhúzás. A versenyeken a versenyzőnek mind a három gyakorlatból kell lenni érvényes fogásnak és ezek összessége adja a végeredményt.

Az erőemelés Nógrád megyében közel 10 esztendeje honosodott meg, azóta töretlen a fejlődése. 2002 és 2003 évben a megyében a magyar bajnoki helyezések tekintetében a legeredményesebb sportágnak bizonyult. A megyei erőemelő egyesületek száma évről évre növekszik. Az egyesületek közül kimagasló teljesítményt ért el a balassagyarmati Vitalitás SE. Erőemelő Szakosztálya, akik közül már 4 főnek sikerült elérni Nógrád Megye Legeredményesebb Sportolója címet. 4 évvel ezelőtt a Megyei Erőemelő Szövetség Honti Attila vezetésével elindította a megye bajnoki versenysorozatot, mely több erőemelő verseny megrendezését tűzte ki célul. Évek óta nagy sikerrel kerül megrendezésre a megyei fekvenyomó bajnokság Balassagyarmaton. A Rétsághoz közeli Kétbodony pedig az erőemelő versenyek remek helyszínéül szolgál. 
      A Cserhátvidéke Körzeti Takarékszövetkezet nagyvonalú támogatásának köszönhetően október hónaptól Rétság városa is bekapcsolódhat az erőemelő versenyhelyszínek sorába. 2004. október 30.-án a művelődési házban kerül megrendezésre az első megyei felhúzó bajnokság, melynek fő támogatója a Cserhát Takarékszövetkezet lesz. A verseny célja lesz az erőemelés sportág népszerűsítése, valamint tehetségek felfedezése. A megyei szövetség nem titkolt célja, hogy Nyugat Nógrádban is egyre népszerűbbé tegye ezt a sportágat és Rétságon is alakulhasson erőemelő egyesület. Egyébként a megyei városok közül már csak Rétságon nem alakult ilyen jellegű egyesület.
A verseny nyílt lesz, így bárki elindulhat, aki betöltötte a 14. életévét és megfelelt a nevezési feltételeknek. A verseny 10 órától fog kezdődni, melyet megelőz a versenyzők mérlegelése, melyet 08.30-tól lehet megkezdeni.
     A szervezők várnak minden erejét kipróbálni vágyó fiatalt és idősebbet egyaránt. Mellesleg hölgyeknek is lehetőség lesz az indulásra. Természetesen a versenyzők 11 súlycsoportban kerülnek majd értékelésre.
     A versennyel kapcsolatosan informálódni lehet Honti Attilánál a 20/332-8989-es telefonszámon.

Vitalitás SE.
Erőemelő Szakosztály 
BALASSAGYARMAT
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-