HANGADÓ
2000. NOVEMBER 

Átadták a "Város szolgálatáért" díjakat


Az október 23-i ünnepség a rétsági általános iskolások színvonalas műsorával kezdődött, ezt követték Gresina István polgármester ünnepköszöntő szavai.

Rétság Város Önkormányzatának Képviselő-testülete májusi ülésén határozott úgy, hogy díjat alapít a város intézményeiben foglalkoztatott, munkájukat eredményesen és tartósan jó színvonalon végző közalkalmazottak és köztisztviselők anyagi és erkölcsi elismerésére. A "Város Szolgálatáért" díj első alkalommal való átadására az október 23-i városi ünnepség keretében került sor. A testület szavazata alapján ez évben három személynek ítélték oda a díjat. Az alábbiakban Mocsári Gergely alpolgármester méltató szavait idézzük.

Dr. Bódi István éveken át eredményesen és magas színvonalon végezte munkáját, mint a 2. számú háziorvosi szolgálat orvosa. Megbízható, lelkiismeretes munkájával érdemelte ki a város elismerését. Különleges aktualitását az is adta a díj megítélésének, hogy Dr. Bódi István ez év szeptemberében véglegeses nyugállományba vonult.

Franka Anna tanítónő 1976 óta dolgozik a rétsági általános iskolában. Munkáját, nem csupán, mint tanítónő végzi kiválóan, hanem igazgatóhelyettesként is. A kollégáival, a szülőkkel, a gyermekekkel való kapcsolata igen jó, s ezt kamatoztatja az ifjúságvédelmi munkálkodás terén is. Tevékenyen vesz részt a közélet egyéb fórumain is, mint az önkormányzat Szociális Bizottságának tagja.

Tömösvári Sándorné főtanácsos a városi önkormányzat Polgármesteri Hivatalának csoportvezetője, több mint huszonöt éves közszolgálati jogviszonnyal rendelkezik. Előbb a Járási Hivatal Műszaki Osztályán, jelenleg a városi hivatalban lát el helyi és körzeti építésügyi hatósági feladatokat. Munkáját nagy szakértelemmel, felelősséggel, lelkiismeretesen, az ügyfelek megelégedésére végzi.

A jelen lévő közönség vastapssal fejezte ki egyetértését a testület döntésével kapcsolatosan. Az ünnepi műsort a rétsági fiatalokból álló Satyricon színjátszó csoport műsora, valamint a Szerenád Kamarazenekar hagyományosan ragyogó színvonalú előadása zárta.

V.J.


www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-